Handle på iherb.com – Hva, Hvorfor, Hvordan?

Jeg har fått veldig mange spørsmål fra nye lesere om det å handle på iherb.com i det siste. Siden jeg ikke har et eget innlegg på bloggen lager jeg enkelt og greit et nå, med oversikt og svar på alle disse spørsmålene. Så har jeg noe å vise til der alt står samlet og slipper å svare på de samme spørsmålene igjen og igjen:)

Først og fremst: Iherb er helt trygt å handle fra, jeg har handlet der i over 1,5 år nå og er kjempefornøyd. Jeg har alltid fått pakkene mine, og de eneste gangene det har tatt lang tid er når det er opphopning/stopp i tollen. Prisene er uslåelige, produktene er gode, man får tak i økologiske varer, supermat og andre ting til en brøkdel av prisen man må betale i norske butikker og helsekoster. Jeg handler som regel flere ganger i måneden og produkter vi kjøper er f.eks. økologisk shampo, dusjsåpe, såpe, vaskemidler, supermat, nøtter, mel, oljer, frø, raw food produkter, hudpleieprodukter, te, kaffe og masse mer. Produktene er av høy kvalitet, du finner som sagt merker der som du også finner i norske butikker og så klart andre merker som ikke finnes i Norge, men som også er veldig gode.

 

Hva er iherb.com?

Iherb.com er en amerikansk nettbutikk med matvarer, helskostartikler, supermat, sportsernæring, kjøkkenutstyr, babyprodukter, kroppspleie og masse mer! Her finner du alt fra tøybleier, glutenfri borwniesmiks, utallige supermatprodukter som er de samme som i norske helsekoster, økologisk sjokolade, stekepanner, dusjsåpe og vaskemidler. Alt på et sted og med et stor pluss- til en veldig billig penge!

– De har kjempegod service. Lurer du på noe kan du spørre via «Live chat» som du finner på forsiden. De er alltid veldig hyggelige og hjelpsomme og kan ikke de svare så sender du en mail til avdelingen som kan det. Alltid raskt svar, jeg har ikke vært borti en side før som er så kjapp og hjelpsomme mot kundene sine. Stort pluss for det!

– Siden og vervesystemet deres fungerer sånn; Du registrerer deg og mottar en egen rabattkode som kan gi andre $5 i avslag på deres første bestilling. Bruker du noen andre sin kode på din første bestilling får du også denne rabatten. Del ut koden din til familie og venner – når de bruker koden tjener du nemlig på det! Iherb bruker nemlig ikke vanlig reklamemetoder, de lar fornøyde kunder ta seg av den delen og siden de da sparer store penger på å ikke betale reklamekanaler lar de deg som handler der få tilbake i stedet. Når noen bruker koden din og fortsetter å handle tjener du så og så mange prosent og får dette opp på siden din(«My account» helt øverst i høyre hjørne på siden), under «Iherb rewards» som «Available rewards» – dette er penger du kan handle varer for på iherb! Takket være mine flotte venner, familie og ikke minst mine fantastiske lesere så har jeg tjent iherb-penger og bestilt meg mange gratis pakker der jeg kun har betalt portoen for å få varene hjem. Dette er veldig gøy, spesielt når man har dårlig råd og egentlig ikke kunne bestilt noe uten å tjent disse pengene, ikke sant? Man får altså «betalt» for å reklamere for sin egen kode til iherb.

 

Hvorfor handle på en amerikansk nettside i stedet for å handle i norske butikker og helsekoster?

For min del handler det først og fremst om prisen. Mye matvarer som f.eks. supermat og andre ting som vi bruker i hverdagen hadde vi aldri hatt råd til å bruke dersom vi skulle kjøpt det til den norske prisen. Det er dessverre mye dyrere å handle i norske helsekoster enn det er å handle på iherb. Min lommebok hadde aldri tillatt meg å bruke så mye på helsekost, jeg hadde rett og slett ikke hatt råd til å bruke alt det jeg gjør dersom jeg måtte ha handlet på helsekosten. Dessverre! For jeg synes absolutt det er bra å støtte norske bedrifter og selskaper som bruker tiden sin på å få til å selge slike varer i Norge. Derfor prøver jeg så ofte jeg kan, når jeg har råd, å kjøpe produktene til bl.a. Økosjokolade og Supernature, fordi de er to bedrifter som gjør veldig mye bra og produktene deres er virkelig supre! Skulle ønske jeg hadde råd til å alltid kjøpe produktene deres, men det har jeg altså ikke nå.

– For det andre så har iherb et helt utrolig utvalg, og det er i tillegg lett å få tak i ting man ikke får tak i her i landet.

 

Hvordan handler man på iherb?

Pass på at pakkens verdi ikke overstiger 200 kroner. Dette kan du sjekke enkelt ved å bruke en valutakalkulator, disse finner du mange steder på nettet, f.eks. Aftenposten sin som du finner her. Grunnen til det er at mva og tollavgifter kan bli veldig dyrt, mye dyrere enn det portoen på iherb er. Portoen kommer utenom disse 200 kronene, det er bare varene i pakken sin verdi som teller.

Porto er som sagt billig på iherb. Velger du å sende de via vanlig post – «International Airmail» – vil du kunne velge mellom porto på $2, $4 og $6 alt etter hvor tung pakken din er (opp til 1,8 kg.) Som regel tar det 8-10 dager før jeg får pakkene mine på denne måten. Men et par ganger har det skjedd at det tar 2-3 uker, dette er som regel når de har en stopp i tollen og tollen er treig med å levere pakkene fra seg igjen. Heldigvis har dette kun skjedd et par ganger, men det er like irriterende hver gang. Velger du DHL så får du pakken din levert på døra etter 3-5 dager. Dette alternativet bruker jeg hvis det er noe jeg trenger kjapt, eller hvis noe er for tungt til å sendes med den vanlige posten. Portoen er så klart dyrere, men absolutt ikke avskrekkende. Her gjelder også samme regel om å holde pakkens verdi under 200 kr!

Hvordan finne frem i en jungel av varer og produkter? De har så utrolig stort utvalg av ting at det kan virke overveldende å finne fram. Men de har kategorier og underkategorier, samt liste over produsenter/merker (de har mange kjente merker, prøv å søk etter merker du kjenner fra helsekosten) og et søkefelt som er veldig enkelt å bruke. Skal du kjøpe deg en økologisk shampo kan du f.eks. søke på organic shampoo og du vil få opp mange forskjellige valg. Rett over der produktene vises kan du velge å vise produkter etter bestselgere, billigste, dyreste osv. Går du inn på produkter kan du også se «reviews», altså tilbakemeldinger andre kunder har lagt igjen. I begynnelsen kan det være lurt å se på hva andre bloggere har som sine iherb-favoritter. Noen av mine favoritter finner du her (det vil komme flere slike innlegg etter hvert).

Vit hva du handler! De er strenge på hva man kan få innføre av varer til Norge, spesielt når det er fra land utenfor EU/EØS. Iherb ligger i USA og det er derfor ikke alt man har lov å bestille derfra. Liste over legemidler finner du her og liste over urter finner du her. På listene er de forskjellige urtene og legemidlene som er merket med L og LR kvalifisert som legemidler og dermed ikke lov å innføre fra land utenfor EU/EØS. De som er merket med H er handelsvare og lov å importere, også fra USA. Husk også at enkelte kosttilskudd kan ha mye høyere doser når du bestiller fra USA enn det som er tillatt i Norge, dermed kan du bestille et lovlig legemiddel, men få det returnert likevel fordi dosen er for høy. I tillegg kan du ikke bestille for mer enn 90 dagers forbruk fra land utenfor EU/EØS.

Er det første gang du handler hos iherb må du gjerne bruke min kode som er REK144. Tusen takk til alle dere som har brukt min kode, det setter jeg stor pris på!:)

Under fanen Nettshopping finner du linker til andre nettbutikker jeg anbefaler, både norske og utenlandske. Hos gojiking.co.uk handler jeg for eksempel ting jeg ikke kan handle fra iherb, eller som ikke finnes der, slik som for eksempel maca pulver og rått carob pulver. 

Her finner du flere innlegg med noen av mine iherb favoritter – kommer flere etter hvert!

Anita

19 Comments

 1. Sv: Smuldrepai er kanskje noe lignende ja! Jeg spiser jo aldri kaker, så jeg er ikke så bevandret i hva ting heter :D Jeg ble inspirert av noe moren min lagde da jeg var ung, bare at det var stappfullt av sukker. Men det var ganske lett å gjøre desserten sukkerfri og sunnere. Sikkert veldig digg med plommer også!

 2. Iherb er farlig vanedannede ja. Fin guide dette, kommer til å linke til den om jeg finner på å skrive om iherb igjen (noe jeg sannsynlig gjør)! :D

 3. Hei!
  Vil først takke for en kjempefin og inspirerende blogg, følger stadig med på hva du lager og hvilke tips du deler med oss lesere. Jeg handler også jevnlig på iherb.com, veldig fornøyd med både vareutvalg og service. Noen pakker kommer raskt, andre tar lengre tid. Bruker supermat hver eneste dag, og sparer masse på å kjøpe fra iherb. God helg!

 4. Hei,

  Kan du skrive hvilke produkt av supermat du handler på Iherb? Handler du maca der? Jeg finner det ikke.. Kan du være så snill og skrive ned navnet på de produktene (supermat) du handler fra den nettsiden?

  • Maca er lurt å handle innenfor EØS land ettersom det er ulovlig å importere fra usa. Jeg kjøper maca på gojiking.co.uk. Fra iherb bruker jeg mange av produktene til Pure planet og Navitas naturals når det kommer til supermat. Du finner mange innlegg på bloggen som linker til produkter:)

 5. Hei, jeg tenkte jeg skulle prøve å handle på iHerb for første gang men hvor i all verden er det man skriver inn koden ?

  Tusen takk for veldig inspirerende innlegg :)

  • Den skriver du inn etter du har lagt varer i handlekurven din. Kommer opp under innholdet i handlekurven mener jeg:)

 6. Hei og takk for god informasjon om nettstedet Iherb.

  Jeg er på jakt etter en tyggegummi som ikke inneholder noen søtningsstoffer. Ser at det finnes utallige varianter på Iherb (både med og uten sukkerstoffer) men hvem er helt sukkerfrie ?

  Takknemlig for svar!
  Hilsen marie

  • Jeg spiser ikke tyggis og har heller aldri kjøpt det fra iherb, så det vet jeg ikke:) Men iherb har som regel med ingrediensliste på alt, så det er bare å lese den for å finne det ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.