Is for 2 – Cookies & Caramel

Hvis du blir skikkelig fysen på iskald iskrem i sommervarmen, og er så heldig å ha en ismaskin, så kan du lage deg nydelig, fløyelsemyk, luksuriøs iskrem på under 15 minutter. Og det er i tillegg veldig enkelt! Du blander den i en liten bolle med skje, og kjører den i ismaskin i ti minutter. Ingen andre kjøkkenmaskiner er nødvendige.

Denne isen er vegansk og sukkerfri, men ikke raw. Tilbehør velger du selv, jeg har valgt å kalle min versjon Cookies & Caramel, nedenfor ser du hvorfor. Her får du også oppskrift på en herlig, raw sjokoladesaus som stivner på isen. Mmm… kan det bli bedre?:)

Vegansk iskrem, kokosis, sjokoladesaus

 

VANILJEIS – VEGANSK & SUKKERFRI

1 boks økologisk kokosmelk

2 ss yaconsirup

1 ts lucuma

1 ts vaniljepulver

2-3 dråper stevia

Denne gir 2 porsjoner, evt. 1 porsjon til en veldig (is)sulten person!;)

Lag isblandingen! La boksen med kokosmelk stå i kjøleskapet en del timer. Jeg har alltid en boks eller to stående. Skrap ut det hvite med skje og la vannet være. Bland alle ingrediensene sammen, du kan gjøre dette i en bolle og med en skje. Enkelt og greit! Smak den til etter din egen søtsmak, den skal være litt for søt, når den er blitt is blir søtsmaken svakere. Den smaker så klart kokos, men jeg synes det er ganske mildt. Liker du ikke kokos kan du jo prøve med soyafløte eller havrefløte i stedet, vil tro det gir noenlunde likt resultat.

Kjør kokosblandingen i ismaskin! Jeg kjøpte nettopp en ny ismaskin, en liten og søt en fra OBH Nordica, med to (små) tilhørende boller. Den lager to porsjoner is på en gang, og det tar kun ti minutter! Har bare hatt den en liten stund, men den virker helt super. Isen i ismaskin blir ikke like hard som kjøpt is, den blir litt hardere enn softis i konsistens. Lar du isen stå noen minutter ekstra i bollen blir den enda litt hardere/kaldere.

Tilsett tilbehør! Det beste av alt er at her kan du tilsette nøyaktig hva du vil av tilbehør og dermed variere isen i det uendelige. Og helt etter din egen smak. Har du ferske jordbær kan du skjære de opp i små biter og tilsette den ferdige isen. Har du frosne bringebær eller blåbær kan du hive de oppi. Eller lag f.eks. en mangopurè og bland sammen med kokosisen. Liker du peanøtt og karamell rører du inn salte peanøtter og yaconsirup, evt raw karamell. Topper du denne med sjokoladesaus har du sunn snickers-is!! Uante muligheter, det er kun opp til deg og fantasien – og magen;)

 

Jeg tilsatte biter av raw karamell og myke cookies i min når den var ferdig, blandet det med en skje og lot den stå i ismaskinen et par minutter til så den ble god og kald. Deretter helte jeg over raw sjokoladesaus som fikk stivne på isen. Nydelig! Sjokoladesausen har du god tid til å lage mens isen kjører i ismaskinen. På bildet kan du, med litt godvilje, se en bit karamell..mm;)

RAW SJOKOLADESAUS – SOM STIVNER PÅ ISEN!

2 ss kokosolje

3 ss kakao

1 ss yaconsirup

1/2 ts vaniljepulver

Smelt kokosoljen og rør inn de andre ingrediensene. Hell på isen og nyyyt! Lager du dobbel porsjon kan du oppbevare den i tett glass i kjøleskapet i over to uker. Ta ut og la den tine, evt. smelt i vannbad om det trengs.

 

Nå tenker jeg du fikk lyst på is, hva? :D

Til dere som er litt snurt fordi dere ikke har ismaskin så anbefaler jeg å kjøpe en!:) Den jeg har kjøpt får du for en 500-lapp, vil du ha en enda billigere en finner du helt sikkert en på billigere butikker til et par hundrelapper. Den jeg hadde før var en slik fra billigbutikk og den fungerte helt fint, det tar bare litt lenger tid å lage isen kanskje, min brukte ca. 20 minutter. Når du ikke spiser butikkjøpt is (full av sukker og kunstige tilsetninger..), er ismaskin veldig kjekt å ha! Et must når det er sommer;)

Anita

17 Comments

 1. Jeg er litt mer enn gjennomsnittlig glad i is, og dette så veldig godt ut! Jeg ønsker meg veldig en ismaskin, det er jo så utrolig lettvint å lage sin egen is! Jeg er ikke så glad i kokosmelk jeg da, men i går laget jeg is av havrefløte og egg, og blandet det med hjemmelaget, sukkerfri nutella og peanøttsmør, mmmmm. Vet du forresten om det finnes plantefløte som kan piskes som ikke inneholder sukker? Havrefløten fra go green gjør det nemlig, så den kommer jeg ikke til å kjøpe igjen.

  • Har dessverre ikke funnet noen uten sukker jeg heller. Til og med den som er anbefalt i Kjernesunn-bøkene er med sukker.. vet ikke om det finnes i det hele tatt.

 2. Jeg bare «åh se da Teg, Anita har en liten ismaskin, det ønsker jeg meg også». Og vips var den bestilt til meg i bursdagsgave, så om under en måned kan jeg lage sånn is jeg også! Hi hi hi. Nå må jeg glemme at jeg får den så jeg blir overrasket. :-)

  • Hihi, så gøy :D Jeg synes den er super så langt, får lyst på is hver dag, men prøver å beherske meg ;)

 3. Hjemmelaget is har blitt det store hos oss, men ismaskinen mangler. Klarer ikke finne ut hvilken som er best. Trenger en som kan lage is til 4 porsjoner i slengen, så din blir sikkert litt liten.
  Noen som har tips?

  • Vi fikk anbefalt denne, eller Krups sin. Sistnevnte er større, så skal du lage mer er nok den best :)

  • Det anbefales ja :D Kan jo ikke leve uten is om sommeren, selv om man ikke spiser kjøpeis ;D

 4. Takker så mye for denne, smaker orgasmisk godt og har allerede lagt den i to forskjellige varianter denne uken (hittil), mmmm!

  Et spørsmål: Hva er det du gjør med den hvite kokosmassen? Jeg har lagd isen med hele boksen kokosmelk, og har ingenting å utsette på resultatet. Fjerner du den, og hva er i så fall grunnen?

 5. Fantastisk, denne skal jeg lage snarest. Ismaskin er et must ja, jeg har en fra Europris til 199,- kr som funker som gull! Lager is på rundt 20 minutter. :)

  Ang. sukkerfri kremfløte, så går det an å lage hjemmelaget, av enten soyamelk eller tofu. Jeg har ikke prøvd enda, men har laget majones av omtrent samme oppskrift som den ene piskede kremen jeg fant oppskrift på i «How it all vegan»-kokeboka (jeg er avhengig av den boka!) og majonesen blir veldig tykk og luftig, så jeg vil tro det funker fint som krem og. Jeg skal prøve snart og legge det ut i bloggen min.

 6. Jeg lurer også på hvorfor du ikke bruker hele kokosboksen? :) Har sett at andre bruker hele boksen, og ikke tar ut vannet. Håper på svar!

 7. Hei :D
  Smaker det kokos? Smaker det som is når det ikke er fløte i?

 8. Jeg lager nå.
  Men blandingen ble veldig mørk på grunn av vaniljepulveret, så forstår ikke helt hvordan din er blitt så hvit hvis bilde stemmer overens med oppskriften…?
  Den lukter vertfall godt! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *