Verdens enkleste iskrem!

Det er vår, nesten sommerfølelse faktisk! Sola er her i alle fall, og den varmer godt innimellom også. Da passer det bra med is!:)

Jeg har skrevet om denne isen for lenge siden, det kan du lese her, og jeg har også sett den på tv-show, og i uendelig mange blogger. Utgangspunktet er veldig enkelt; softis laget med frosne bananer. Det er også en perfekt måte å få brukt modne bananer som ellers kanskje ville havnet i søpla. Mange har melk i, det har ikke jeg, siden jeg synes resultatet blir perfekt uten.

 • Sånn gjør du:
 • Del bananene i skiver og frys ned i fryseposer. Ikke legg de for tett, da fryser de helt sammen.
 • Kjør de frosne bananen i food processor, de kan gjerne få være ute av fryseren i 5-10 min. først, men det er ikke nødvendig. Du må også gjerne skrape ned litt bananbiter fra kantene, men det hjelper å la de tine noen minutter.
 • Resultatet blir fløyelsemyk og kremete iskrem! Spis den som den er eller bland inn akkurat det du vil:)

Mange vil nok tenke sjokoladeis her, og det er absolutt ikke feil, men aller best er det med bær blandet i, synes jeg. Rå kakao og banan blir veldig mektig sammen, mens bær blir friskere.

Her har jeg hatt frosne jordbær sammen med bananisen, en nydelig kombinasjon. Jeg kjørte de frosne bærene i blenderen min med isknuse-funksjonen før jeg hadde de i food processoren. Du kan jo også bare la bærene tine litt.  Jeg hadde i tillegg i lucuma og vaniljepulver, du kan smakssette med det du vil av supermat og søtning som du ønsker.

Som du ser har jeg likevel sneket inn litt sjokolade, i form av brownie-biter, som ble veldig godt til den fruktige og friske isen. De lages enkelt ved å blande nøtter, dadler, kokosolje, kakao (og evt. annen supermat som lucuma, mesquite, yaconpulver, spirulina osv.). Omtrent som godiskuler, smak til som du liker dem. Sett kaldt i kjøleskapet, del i mindre biter og dryss over isen. Men orker du ikke lage dette kan du jo bare bruke litt kakaonibs, gojibær eller hva som helst egentlig.

Voila! Nydelig og rask dessert lagd i en fei:)

Anita

49 Comments

 1. Ser kjempedeilig ut. Har faktisk laga akkurat en sånn variant og den anbefalast. Friskt og godt. (men ein bør like banan).

 2. Å, det ser helt nydelig ut!:) Nam! Får helt vann i munnen her:D
  Selv prøver jeg å unngå for mye fruktose, så mon tro om det går an å bytte ut halve bananen med cashewnøtter..?

  • Det er bare å prøve:) Jeg har en annen oppskrift på raw iskrem laget med cashewnøtter her på bloggen, se under «raw iskrem» i sidemenyen til høyre her ;)

 3. Å den isen lager jeg ofte. Har hele tiden poser med bananer i fryseren. Skal bli deilig nå som været blir varmere ;D

 4. Superdeilig med frosne bananer og bær.
  Gleder meg til å kose meg med dette utover sommeren.

 5. Den juicen du lager, hvordan blir konsistensen på den? (: Blir den veldig tykk, eller er den tynn nok til å drikkes med et vanlig plastsugerør?

 6. Dette så godt ut. Jeg har sett flere oppskrifter på banan-soft-is, noe som selvsagt er et sunnere alternativ. Skulle ønske at jeg likte banan-smak. Men denne frukten klarer jeg ikke. Finnes det alternativer som kan brukes i stedet? Kanskje en litt tykk bær-smoothie gjør samme nytten :)

 7. Hei! :-) Elsker bloggen din og tester stadig ut nye oppskrifter. Tror jeg må få tak i litt mer kjøkkenutstyr nå som jeg begynner å bli litt dreven ;-) Ville sjekke ut dine anbefalinger og oppdaget at linken din til phillips blenderen du bruker kun fører til en slags forside på phillips sitt nettsted. Er det en av disse: http://www.philips.no/c/-/27124/cat/#tabState=0;filterState0=BLENDERS_SU_NO_CONSUMER%3Dtrue

  Ønsker deg en fin dag og gleder meg til å følge deg videre! Du er super :-)

 8. Måtte prøve denne i dag, is-elsker som jeg er – den gikk «vanlig» jordbær-sorbet en høy gang, fantastisk frisk og god. Denne kommer til å gjentas mange ganger i sommer :)

 9. Ser nydelig ut!!! mmmm Jeg har prøve å lage denne med rå kakao og det falt i smak med en jeng 1. klassinger som sikker får softis laget av melk ellers… Hi hi kjekt med sunne varianter…:) Mye fin inspirasjon på bloggen din:)

 10. Du har så utrolig inspirerende blogg! Er innom nesten hver dag for å bla i arkivet og finne tips og gode oppskrifter. Jeg har virkelig lagt om livsstilen min de siste månedene, kuttet sukker, melk og nesten alt hvetemel, og trener regelmessig. Er så utrolig deilig å ha en kropp som fungerer, og endelig (!!!) en god fordøyelse:D Ha en strålende dag!

 11. Savner deg på nett, håper du har det bra. Bloggen din er super, og en av favorittene mine når jeg ser etter inspirasjon til videre aktivitet på kjøkkenet. Stå på :)

 12. Mye godt du lager, flink du er.. Men hva spiser du som protein kilde? Bruker du hamp frø? Proteiner er viktig for forbrenningen osv.. Men det vet du sikkert :)

 13. Savner blogginnleggene dine og å høre fra deg. Men skjønner at det av og til kan være godt med pause. Jeg har hatt en laang en nå, men er tilbake i en periode igjen…så får vi se. Håper iallefall alt er bra med deg :)

 14. Hei, håper alt står bra til! Savner blogginnleggene dine :) Trengte en pause selv for en tid tilbake, så skjønner deg godt!

 15. Har du sluttet å blogge? Det ville i så fall vært veldig synd, savner blogginnlegg fra deg! Håper alt står bra til.

 16. Hei! Kan man blande «grønt pulver» med fun saft? Synes det smaker så vondt med bare vann. Takk for inspirasjon ;)

  • Det kan man, men eplejuice eller vann med steviadråper ville vært bedre, ettersom fun saft inneholder kunstig søtning som ikke er bra, etter min mening i alle fall..

 17. Hei!

  Nå gidder jeg ikke sjekke denne bloggen din mer. Du skriver jo ikke mer og ikke har du gitt beskjed om noe bloggpause heller. Er lei, synd for bloggen din er super…

 18. Hvor er du? ): Sluttet å blogge, eller? Hadde vært fint å høre at alt er i orden! >.<

 19. Ida: bland med eplejuice, helst en fra kjøledisken som ikke er fra konsentrat. Fun saft er jo usunn i seg selv, så jeg ville heller gått for en sunnere juice..

 20. For en flott blogg. Håper du snart er tilbake med flere inspirerende innlegg. :-)

 21. For en flott og inspirerende blogg du har. Jeg oppdaget den for noen uker siden, og nå så jeg at du hadde en flott side i det nye magasinet «fit living». Stå på!

 22. Hvor er du? Savner de inspirerende innleggene dine.
  Uansett hva grunnen er til at du ikke har skrevet på lenge
  så håper jeg at du har det bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *