Raw Crunchy Karamellkuler

Dette er en utrolig enkel, men veldig god oppskrift som kan varieres mye, uten at du trenger massevis av ingredienser og det tar heller ikke mye tid.

Dette er raw karamell laget med dadler som basis, som i seg selv har en god og karamellaktig smak. Denne karamellen kan rulles til kuler og spises som den er, tilsettes nøtter, frø og andre ting du liker, dyppes i sjokolade osv. Mange muligheter!

Du kan gjøre det veldig enkelt og kun bruke dadlene til karamellen, om du ikke har de andre ingrediensene i hus, det går helt fint. Men jeg anbefaler å tilsette flere ingredienser sånn som jeg har gjort, for å ta smaken til nye høyder. Da smaker den også enda mer karamell enn bare dadler så klart. Du trenger heller ikke bruke alle ingrediensene jeg har brukt, bruk de du har og prøv deg fram! Kokosoljen kan du velge om du vil ha i eller ikke, men jeg synes den avrunder den søte smaken og gjør karamellen mindre «tung» og vil derfor anbefale å ha den med.

 • 3 dl dadler
 • 3 ss lucuma
 • 2 ss mesquite
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ts vanilje
 • 1 klype salt

– Kjør dadlene i food processor til de er blitt til daddel pasta, altså en jevn, klebrig masse. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til alt er blandet.

– Så er det bare å rulle kuler, trille pølser, lage flate karameller og ha i det du vil av ekstra ingredienser.

Min favoritt sammen med denne karamellen er spiret og tørket bokhvete, da får du herlig, crunchy karamell!

Her har jeg enkelt rullet karamellen til kuler og deretter rullet kulene i tørket bokhvete før de dyppes i sjokolade – resultatet blir Crunchy Karamellkuler! Se fremgangsmåte for spiret og tørket bokhvete her. Avkjøl kulene før du dypper dem i raw sjokolade. Himmelsk! Her tenker jeg det også hadde passet med en hasselnøtt inni midten av kulen, eller hva? Den lekreste konfekt, raskt og enkelt!

Her kan du finne mange andre bruksområder og putte i akkurat det du vil i grunn. Håper dere liker oppskriften!

Anita

23 Comments

 1. Åh, nå fikk jeg lyst å hive meg rundt på kjøkkenet selv! Ble helt godtesyk når jeg så disse bildene:-) Nam nam!

  • Hehe, kanskje jeg skal åpne raw godtebutikk på epla :D Har faktisk tenkt tanken, men tror ikke jeg har tid til det, dessverre. Hadde vært gøy da! :D

 2. Støtter forslaget til Ellen over der! Du lager så mye fristende godis som jeg tror mange ville ha kjøpt, inkludert meg selv! :D

 3. ja, fy søren, yummy yummy!
  du inspirerer meg masse! jeg triller kuler med mye rart i, og fryseren har alltid en skuff med noe sjokkis jeg har prøvd meg på. jeg klarer nesten aldri å spise det opp for når du kommer med noe godis så må jeg lage noe nytt… takk for at du deler, fortsett med det! og ja, stemmer for at du må åpne godissjappe… eller i allefall lage en bok!!!!
  du er råååååå!

 4. De ser fantastisk gode ut, og du lager flotte bilder også. Kunst i grunn. Men et konditori hadde vært noe. Hva med via nettet først?

 5. Wow, ser uber gode ut! Må få laget noen godis kuler snart :) Om du skal lage egen butikk, åpner du også en nettbutikk ;)

 6. Lagde disse i helga og de var sååååå god! Bokhveten ble liksom prikken over i’en :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.