Raw Cookies kuler!

Her skal du få en helt nydelig oppskrift, der du kan bruke sjokoladechipsene fra forrige innlegg! Cookies med sjokoladebiter er viden kjent i hele verden, og jeg har også sett denne i utallige raw og ikke raw versjoner. Her er min versjon, superenkel og kjempegod. Og det beste av alt? Disse smaker aller best helt nylaget, trenger ikke avkjøling i det hele tatt! Jeg har fomet mine som kuler, men om du vil ha raw cookies er det bare å trykke kulen flat. Elsker oppskrifter som kan varieres;)

Raw Cookies kuler!

Raw Cookies kuler!

Raw Cookies kuler – eller bare raw cookies;) – ca. 10 passe store kuler/cookies

 • 2,5 + 0,5 dl cashewnøtter
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ss yaconsirup
 • 2 tørka, myke aprikoser (økologiske!)
 • 1 klype salt
 • 1 ss mesquite
 • evt. 1/2 ts vaniljepulver
 • 0,5 dl sjokoladechips (bytt evt. ut med hakket raw sjokolade eller kakaonibs)

Kjør 2,5 dl cashewnøtter til finhakket konsistens i food processoren. Tilsett kokosolje, yaconsirup, aprikoser, salt og mesquite – kjør til alt er godt blandet. Til slutt har du i resten av cashewnøttene, og kjører pittelitt til, så du får litt større biter av cashew i deigen.

Ha deigen over i en skål og hell over sjokoladechipsene. Bruk en skje eller hendene og arbeide raskt sjokoladechipsene inn i blandingen. Det er en fordel om sjokoladechipsen er fryst hvis du bruker hendene, da de kan smelte litt av varmen fra hendene dine. Rull til kuler og server med en gang.

Smaker SÅ godt!

God fredag til alle mine fine lesere!:) Og en ekstra klem til dere søtnoser som har etterlyst meg og flere innlegg;)

Anita

39 Comments

 1. *Sikle*
  Ser farlig godt ut det der!! Hvordan kommer du på alt dette? Jeg er så IMPONERT!! God helg :-)

 2. Nam det så kjempegodt ut. Det skal jeg prøve :) Du har en kjempefin blogg forresten. Har lest en stund men dette er første kommentar :)

 3. Tusen takk for nytt innlegg ;) ser helt fantastisk ut! gleder meg til å prøve disse!
  Ha en super helg du også! :)

 4. Hvor handler du cashew nøtter fra? Må jo ha et enormt forbruk og er neppe billig her til lands. Så gjerne skrik ut om du vet av andre steder:)

  • Finnes på iherb, både NAvitas og Now foods har cashew nøtter. Sjekk tilbudene (på now food sine nøtter i alle fall), hvis du kjøper 4 pk. i slengen får du dem billigere!:)

 5. En kjempe god helg til deg også. Nå har jeg prøvd ut to sjokolader og raw drøm fra bloggen din. Må bare si du har en stor fan her. Håper du aldri slutter å legge ut på denne fantastiske bloggen din til tross for alle nye spennende prosjekter du kaster deg ut. Men lykke til med alt. Du inspirerer uansett!

 6. Dette var gårsdagens lørdagssnop – og det ble vist dagens også :-) Jeg dekket mine kuler med sjokolade – Himmelsk! Takk for masse fin inspirasjon!! :) Har forresten lagt ut oppskriften på siden min, håper det er i orden!!

 7. Hei! Først må jeg bare si, super inspirerende blogg, med mange gode oppskrifter! :)
  Og dette så kjempe godt ut. -Er det ferske eller tørkede aprikoser du har brukt?

  • Det er tørkede, skal skrive det inn i oppskriften ;) Men kjøp økolgiske! De er myke og saftige og skal være brune. De oransje man får i butikken er behandlet med svovel..

 8. Hei. Har du et tips til hva jeg kan bruke istedenfor mequite? Har ikke fått det i posten ennå og har lyst til å lage de i morgen :)

 9. Laget nettopp en porsjon, og NAM; de er fantastiske. Det blir frokostkosen min i dag :) Byttet ut yakon med rå honning forresten, og det ble kjempe bra!
  Og må bare si st jeg elsker bloggen din, SÅ gøy med en norsk (nesten)raw food blogg. Rå mat er så fantastisk!
  God helg :)

 10. Her var det utrolig mye spennende. Jeg er ny i gamet, og lurer på om det går an å spørre deg om noen spørsmål her på bloggen? Jeg har fått konstatert matvareintoleranse mot egg, melk, soya og gjær……så var det å finne noe å spise da. Jeg har ME og fyser på noe godt, og disse kulene så bare utrolig gode ut. Jeg er ikke helt inne i hva disse raw-produktene er. Har lyst til å lage disse fristende kulene, og lurer på om det er like sunt å bruke agavenektar som søtningsmiddel? Har fått anbefalt det av ernæringsfysiolog. Også denne sjokoladen….er det helsekostprodukt, ren kakao, rå kakao? Tusener på tusener av spørsmål:) flott blogg du har, ble oppmuntret til å lage mye her inne, så det skal jeg jaggu prøve på. Fikk tipset fra en annen, og nå er jeg her:) Og jeg tror ikke du blir kvitt meg så lett heller;)

  • Personlig syns jeg ikke agavesirup er et godt alternativ, det spekuleres mye i om det er så sunt som enkelte skal ha det til. Jeg bruker yaconsirup i stedet for, fordi jeg reagerer på agavesirupen, den har GI på 25, mens yaconsirupen bare har 5. Jeg syns yacon er et veldig bra alternativ, selv om det er litt dyrere. Men når det er sagt så er det også mange som ikke mener yaconsirup går for det samme som agave, det er ikke sant etter min mening i alle fall. Men her må du bare prøve deg fram til hva du selv føler er best for deg og din kropp. Rått kakaopulver og rått kakaosmør får du kjøpt enten på helskost, eller mye billigere på nettet, iherb.com. Her bruker jeg Navitas naturals sine kakaoprodukter og liker de kjempegodt. Bruk koden REK144 for å få $5 i avslag på din første bestilling hos iherb:)

   Veldig hyggelig at du liker deg her, takk for fine ord ;)

 11. eh, kunne du fjerne etternavnet mitt? får ikke gjort det, og så det ikke før det var postet…å hui hvor det går

 12. takk for svar:) hvor får man kjøpt denne yaconsirupen? Jeg vet også at helsekostbutikken på grønland i oslo har et stort utvalg av rå-varer;) Skal prøve ut det først jeg:))

 13. Denne skal prøves!! :-) Men lurer på en ting; går det an å lage disse uten nøtter? Vil konsistensen bli annerledes om man fjerner nøttene fra oppskriften?

  Hilsen fra Ålesund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.