RAW ♥ Drømmekake ♥

Når det er bursdag i familien lager jeg alltid en rå kake og tar med meg. Da får jeg også spise kake og andre nysgjerrige får smake hvor godt sukkerfrie kaker kan være. Denne lagde jeg forrige helg og den ble helt nydelig! Fant ut jeg skulle lage den litt mer avansert enn tidligere kaker jeg har laget, og det ble heldigvis akkurat som jeg ville. Skal du lage kake i helgen bør du prøve denne!

RAW Drømmekake har nøttebunn med sjokoladesmak, kokosfyll, bringebærfyll og jordbærlokk på toppen. Mmm!♥

Drømmekaka

Nøttebunn med kakao:

 • 2,5 dl mandler
 • 2 dl dadler
 • 4 ss revet kokos
 • 2 ss kokosolje
 • 3 ss rått kakaopulver
 • en klype himalayasalt
 • —> Kjør alt sammen i food processor til det får en deig aktig konsistens. Trykk ut i en kakeform og sett til avkjøling i fryseren. Tips! Ta ringen av kakeformen din og sett den rett ned på fatet, da slipper du stress for å få kaken av bunnen etterpå.

Kokos og vaniljefyll:

 • 3 dl cashewnøtter
 • 5 ss økologisk kokoskrem
 • 2,5 dl vann/kokosvann/mandelmelk
 • 3 ss smeltet kokosolje
 • 2-4 ss kokossukker/yaconsirup (smak til!)
 • 2 ss revet kokos
 • 1 ss lucuma
 • 1 ts psyllium husk
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 ts lecithin
 • en skvis sitronsaft
 • —> Kjør alt bortsett fra kokosolje og psyllium husk i blenderen. Kjør til det er blitt en glatt, litt tykk, kremete masse før du har i psyllium husk og smeltet kokosolje til slutt. Hell over kakebunnen og sett til avkjøling i fryseren.

Bringebærfyll:

 • 2,5 dl cashewnøtter
 • 400 g tinte bringebær med saft
 • 3 ss smeltet kokosolje
 • 2-4 ss kokossukker/yaconsirup (smak til!)
 • 4 ss kokoskrem
 • 2 ts lecithin
 • 1 ts psyllium husk
 • en skvis sitronsaft
 • —> Kjør alt bortsett fra kokosolje og psyllium husk i blenderen. Jeg tinte de fryste bringebærene i posen og tok med saften også. Kjør til det er blitt en glatt, litt tykk, kremete masse før du har i psyllium husk og smeltet kokosolje til slutt. Hell over kokos og vaniljefyllet når det er stivnet, og sett tilbake til avkjøling i fryseren. OBS! Spar 6-8 ss av dette fyllet til senere!

Jordbærlokk:

 • 400 g tinte jordbær
 • en skvis sitronsaft
 • 1,5 ts psyllium husk
 • 4 dråper stevia vanilla cream
 • 1-2 ss kokossukker/yaconsirup (smak til!)
 • —> Kjør i blender til glatt masse. Hell på toppen av kaken når resten av fyllet er avkjølt. OBS! Spar 2-3 ss av dette fyllet også!

For å lage toppene på toppen av kaken blander du sammen det du har spart av fyllene, har i noen ss med kokoskrem, pluss 1 ekstra teskje med psyllium husk for å få det stivt nok. La det stå en stund så det stivner, gjerne i kjøleskapet. Ha i en kakesprøyte og lag små topper rundt hele kaken for dekorasjon.

Frys kaken helt og ta den opp kvelden før du skal spise den, tin i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet neste morgen og la den stå på benken og tine ferdig.

Jeg har skrevet søtningene som ca. mål, altså må du smake til selv hvor søtt du vil ha det. Jeg synes bunnen med dadlene er søt og god, så fyllene har jeg gjerne litt syrlige. Men tilpass etter din egen smak, det er jo du som skal like den og spise den:) Kaken kan oppbevares ca. 1 uke i kjøleskap hvis du dekker den til. Eller du kan dele opp i stykker som du fryser ned.

På bildene er kaken fortsatt litt fryst, men den holder fasongen kjempefint i helt tint tilstand også. Både kokosoljen, cashewnøttene og psyllium husk er det som gjør fyllet stivt, så disse er viktige å ha med. Ellers kan du putte oppi det du har og liker, trenger ikke bruke nøyaktig samme ingredienser som meg!

Håper dere liker den like godt som jeg gjorde! Og lager dere den, send gjerne link så jeg får se;)

Anita

51 Comments

 1. OJ! denne så bare heeeeeeelt fantastisk ut. Tror jeg må benytte anledningen til å introdusere/overbevise kollegaene mine om litt sunnere kaker om et par uker, når det er min tur til å ha fredagskosen. takk for fin oppskrift og enda finere bilder :D

 2. WOW, fantastisk :)

  Den vil jeg lage å, mangler 2 ting, det må jeg nesten bare få bestilt meg :)

  Takk for oppskrift, håper den er like god som den ser ut som!

 3. Wow, den ser jo skikkelig profesjonell ut! Tror jeg skal teste halve kaken i første omgang… (Bunn m kokoskrem..). Så kan jeg spare resten av oppskriften til en festlig anledning! :)

  Hadde du barn som smakte på kaken?? Nysjerrig på om de liker sånt, eller om det blir for syrlig..? :)

  Ellers takk for at du legger ut nytt stoff så ofte – gøy å kunne kikke innom nesten hver dag :)

 4. Hei:)
  Nå har jeg lest bloggen din i noen uker, og jeg er fasinert. Jeg har så lyst til å takke deg, for du har gitt meg masse inspirasjon og drivkraft til å starte med supermat. Jeg gleder meg til å begynne. Jeg har lenge slitt med kysseyken og har hatt noen tunge år, men håper dette vil hjelpe meg. Har hatt vektøking selv om jeg trener kjempe masse og spiser kjempe sundt. Takk igjen.

  Klem fra Anne

 5. Så mye fantastisk godt her, men så mye ukjente ting, må vel også ha en halv dag for å lage denne?

 6. Hvor ser det bare herligt ud! Denne kage må jeg prøve at lave en dag – vil gerne snuse lidt mere til RAW FOOD «kulturen»..

 7. Kjempefin kake! Og sikkert kjempegod! Har lyst å lage mer kaker jeg også, men det blir lett litt kostbart med så mye nøtter, dadler og frossne bær. Får prøve å lage til 17.mai, hehe.

 8. Himmel og hav for en fristende kake! Jeg tviler ikke på at denne smaker helt fantastisk :)

 9. Åh, steike den så god ut! Jeg vil ha! Men har desverre ikke alle ingrediensene.. Du må starte opp en café eller noe, da VIL JEG KOMME og smake noe av maten!

 10. Wow! Så fantastisk flott kake! Denne skal jeg ha i bakhodet til 17. mai for eksempel.

 11. wooow… den så god ut. og ligner på sånn tres-is, hehe. skal prøve den en gang, men var veeeldig lang liste på ingredienser. prøver meg på noe enklere først.

 12. Helt i beita for hva vi skulle kose oss med i kveld kikket jeg meg om etter noe enkelt her inne, og voila! Sjokoladekuler uten de mer sjeldne ingrediensene!! Mens jeg holdt på tenkte jeg at de var litt smakløse, men det var jo bare til jeg oppdaget at jeg hadde glemt å ha salt oppi… Nå gleder jeg meg som en unge!!! Må bare vente litt så de får stå i frysen og bli kalde først…

  http://superlivsstil.net/verdens-beste-sjokoladekuler/

  Og jeg må si – jeg er mer positiv enn noensinne ang at denne livsstilen er mulig å få til – selv for meg (som ikke er den mest disiplinerte personen i verden..) Bare jeg har sunne alternativer – som ikke tar timesvis å lage, så skal dette gå så bra så!

 13. Så fantastisk flott! Så utrolig kreativ du er med matlagingen din, veldig inspirerende! Tusen takk :-)

 14. Den så skikkelig god ut:P Jeg bare lurer på noe…Sprakk du aldri da du startet med sukkerfritt kosthold. Har akkurat spist godis med mye sukker, og ble skikkelig skuffet og sur på meg selv

 15. Hei!
  Er veldig fersk med supermat og alternativ søtning i kaker og godis. Hva vil du anbefale til en nybegynner av produkter? Jeg har kjøpt sukrin, steviapulver og -dråper, yaconsirup, råkakaopulver, kokosolje, skal kjøpe råkakaosmør når de får det inn på iHerb igjen.

  Hva vil du anbefale av yaconpulver, lecithin, lucuma? Er dette liknende stoffer? Ser blant annet at denne kaka inneholder både lecithin og lucuma. Er det veldig viktig å ha i dette?

  Tusen takk!

 16. Den kaka var fantastisk flott og delikat!

  Takk for kommentar om de dråpene! Det falt meg ikke inn å se etter om det var alkohol i de! Hva tenker du da om å bruke 2-3 dråper av de?

  • Bare hyggelig!:) Jeg velger å ikke bruke den, men det må jo være opp til hver enkelt :)

 17. Hei, Anita!
  Jeg kan ikke si annet enn tusen mange takk for at det fins en så fantastisk bra blogger som deg, med den mest fantastiske livsstilen noensinne! Du har inspirert meg, og har nå bestemt meg for at jeg, min mann og min sønn begynner med supermat. Boken «Supermat» er bestilt, og jeg er mer enn klar for å gjøre dette til virkelighet :) Leser bloggen din hver dag, flere ganger til dagen. Har lest absolutt alle innleggene dine, og du ligger som forsiden når jeg går inn på nettleseren min! Må bare si det igjen; TUSEN TAKK FOR EN HELT FANTASTISK INSPIRASJON :)

 18. Hei Anita.

  Nam,denne kaka var utrolig god.Bakte den til 13 årsdagen til sønnen min på lørdag,den falt i smak hos de som tok en bit av den.
  Har laget mange av oppskriftene dine.Du er bare kjempe fink,er også innom bloggen din flere ganger pr.dag.
  Tusen takk for en veldig flott blogg:-)

 19. Jeg serverte den som fredagskos i dag. Det er et tomt kakefat jeg går hjem med i dag etter jobb =)

 20. Hei!
  Veldig inspirerende blogg du har :)
  Tenkte å lage kaka di i helgen.
  Hvilken kokoskrem er det du bruker? Kan du linke til den på IHerb?

  • Kjøper på dagligvare eller helsekost, leter fortsatt etter en favoritt så prøver ut litt forskjellige når jeg finner økologiske merker:) Kjøper kokosmelken og bruker «kremen» som er i den.

 21. Den flotteste kaka jeg har sett noen gang – kan man erstatte psyllium husk med fiberhusk?

 22. Lagde kaken – den ble frisk og god. Det syntes til og med ei som ikke liker kokos!
  Som kokosolje brukte jeg ´Cocosa´fra helsekostbutikken.
  Den fløt litt utover serveringsfatet, og min kjære bror kom umiddelbart på at vi måtte døpe den om til ´Placenta Pudding´!!! (både min mor og svigermor jobber på gynekologisk avdeling, så det var jo litt treffende..).
  Takk for oppskriften!

 23. Jeg er så glad jeg fant denne oppskriften! Lette etter en sunn kake å lage i bursdagen min som kan falle i smak hos andre også. Denne ser helt nydelig ut :)

  • Så bra! Den er nydelig, tror jeg skal lage en sånn til bursdagen min på lørdag:) Si fra om den faller i smak da!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *