Rask & enkel RAW Lunsj

Her skal du få noen tips til rask og enkel lunsj  :-) Tilpasser du porsjonene så passer alle disse perfekt som mellommåltid også! Når jeg juicer om morgenen juicer jeg litt ekstra, og så tar jeg med en stor flaske med juice til lunsj og en litt mindre en som passer til mellommåltid. Jeg har også alltid en boks med nøtter, hampfrø, kakaonibs, gojibær og incabær med meg. Husk at det er viktig med fett og proteiner i lunsjen så den holder deg mett til neste måltid, som egg, avocado, nøtter, frø osv.

Ferskpresset Juice + kokte egg

 • Dette er kanskje verdens raskeste lunsj. Er du på farten kan du koke eggene til frokost og ta de med deg i en boks. Juicen oppbevares best på en lys- og luftett flaske, jeg har en sånn, men det finnes mange flere her på iherb. Bruk kode REK144 for $5 i avslag på første bestilling! Juicen bør bestå av mye grønnsaker og litt frukt. Se dette innlegget for mange gode juice-tips. (Eggene er selvsagt ikke rå her, men juicen er;))

Banan & avocado salat

 • Nå griner du kanskje på nesa og tenker æsj, men dette er faktisk en kjempegod kombinasjon. Avocado er så mildt på smak at det passer til både salt og søtt etter min mening. Liker du ikke banan er eple & avocado også en veldig god kombinasjon. Sammen med hampfrø, nøtter, gojibær og kokos smaker det nydelig! Dryss gjerne over litt god, kaldpresset olje og sitronsaft også.

 

Kokosyoghurt

 • Kokosyoghurten er kjempegod som lunsj om du har lyst på noe mer søtt. Versjonen på bildet er med mango og bringebær, samt litt hampfrø blandet inn. Her finner du oppskriften på yoghurten, og her finner du mange flere forslag til ulike versjoner.

 

Fylte salatblader

 • Nok en favoritt! Fyll med guacamole eller cashewnøtt-ost. Nøtteosten er raskest, ettersom jeg ofte har den ferdiglaget i kjøleskapet, men guacamole hiver du sammen på bare noen få minutter. Mos avocado med sitron, salt og pepper, evt litt chili og hvitløk. Fyll i salatbladene og ha grønnsaker på toppen, f.eks. cherrytomater, paprika eller agurkbiter.

Raw suppe

 • Raw suppe er noe av det herligste å spise når det er sommer og varmt i været! Men en krydret og litt spicy suppe er godt om vinteren også. Jeg er aller mest glad i supper laget med avocado som base, da blir den veldig kremete og god, og mektig nok. Suppen på bildet er laget med ca. 1/2 avocado, 1/2 agurk, litt stangselleri, ingefær og krydder. På toppen har jeg pesto, hampolje og hampfrø.
 • En annen favoritt lages med 1/2 avocado, 1-2 røde søtpaprika, 5-6 cherrytomater, salt og pepper.
 • – bruk gjerne gode oljer som hampfrøolje i suppen for å gjøre den fyldigere og mektigere.

Håper dette var gode tips til dere som har spurt etter det!:)

Anita

15 Comments

 1. For et flott innlegg! Jeg er flink med lunsjen når jeg er hjemme, og i manges øyne sikkert suuuperflink på jobb også. Men merker at jeg ikke har den samme inspirasjonen til matpakka som når jeg kan lage det ferskt og ha alt tilgjengelig. Så takk for litt ny inspirasjon. Bloggen din er en fest å stikke innom!

  Ønsker deg en strålende mandag!

 2. Så flott at dette innlegget kom rett før jeg skulle lage meg lunsj. Dagens lunsj ble avokado og eplesalat med mye godt. Jeg la ut bilde og inspirasjonskilde (deg) på bloggen min, håper det er i orden! Takk for fine tips :-) NAM!

 3. Kjempefin oppsummering med mange gode tips! smoothies og supper er helt klart min «mat i farta» :D

 4. Takk for inspirerende innlegg – igjen! :)

  Må bare fortelle om mitt litte (for meg STORE ) gjennombrudd. Denne helgen spiste jeg ikke noe usunt! Men det betyr ikke at jeg ikke koste meg.. Lagde Anitas sjokoladekuler på fredag, Anitas bananmuffins på lørdag og Kjernesunn families risboller på søndag (fungerte som fastelavens-kos hjemme hos oss..). DEILIG å ha så masse energi, i steden for å gå gjennom helgen i en sukkerdøs….. Fantastisk!! :D

  Og for for en suksess!! Vår sønn på 2 år elsket bananmuffinsens og risbollene…! Og jeg lagde små porsjoner så vi ikke skulle bli fristet til å spise for mye av herlighetene… Men ingen fare – restene står fremdeles i kjøleskapet :)

 5. Så mye godt :-) Jeg gleder meg til og prøve suppeoppskriftene!
  Jeg har barn som nå har funnet ut at en av dem ikke lenger liker fisk og en annen som ikke vil spise kjøtt, så nå blir det endelig flere en meg som vi spise vegetarrettene hos oss. Så om du har noen middagstips som kan falle i smak hos småbarn så tips meg gjerne.

 6. Dette skal prøves! Jobber i barnehage og er omgitt av mat som tapper for energi, så her er virkelig min utfordring å lage bra matpakker som holder meg frisk og rask i hodet og kropp! Tusen takk for tips! Er så deilig å kunne kopiere litt ideer til lunsjen! Mer av det ;) :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.