Verdens beste sjokoladekuler!

Sjokoladekuler, godiskuler, sjokoladetrøfler, brownie-trøfler.. kjært barn har mange navn ;-)

Flere ganger har dere lesere spurt meg om man kan kutte ut det ene og det andre jeg har oppi disse oppskriftene mine. Jeg har nemlig ofte oppi både lucuma, mesquite og yaconpulver og dermed er det også tilpasset i oppskriftene. Dette er ikke ingredienser alle har, det skjønner jeg jo godt. Så derfor har jeg de siste gangene laget godiskuler uten disse tingene og kommet frem til en veldig enkel og fantastisk god oppskrift. Dermed kan alle dere som ikke har ingrediensene i skapet lage perfekte sjokoladekuler med kun 6 ingredienser!

 • Verdens beste sjokoladekuler!
 • 1,5 dl mandler
 • 1,5 dl dadler
 • 5 ss myk kokosolje (ikke smeltet)
 • 4 store ss rått kakaopulver
 • 1 ts vaniljepulver
 • noen klyper salt
 • – Kjær først mandlene i food processoren, for å grovknuse dem.
 • – Ha resten av ingrediensene i food processoren og kjør alt sammen til en deig. Denne blir litt annerledes enn andre deiger, den blir nesten som en tykk sjokoladekrem i konsistens. Er det vanskelig å få massen til å gå rundt, tilsett 1 ss ekstra med kokosolje eller noen flere dadler.
 • – Ta en passe mengde og rull til kuler. Avkjøl. Du kan også rulle de i det du vil, kakaopulver, hampfrø, kokos, lucuma osv., før du avkjøler de.
 • Et viktig punkt ang. dadlene! Jeg kjøper små, myke dadler til dette. De finner du pakket i esker i forskjellige størrelser, både i innvandrerbutikker og matbutikker med godt utvalg. De er skikkelig saftige og myke, mørke brune på farge og nydelige på smak. De store medjool dadlene er ikke alltid like saftige, de kan være tørrere/hardere noen ganger. Dessuten ligger de ofte i helt åpne kasser i butikken, uten lokk eller noe, og det synes jeg er skikkelig uappetittelig. Hvor lenge ligger de der noen ganger, noen som vet det liksom? Jeg foretrekker i alle fall disse pakkede dadlene og synes de har mye og si for både smak og konsistens i disse kulene.

De andre ingrediensene, rått kakaopulver, kokosolje og vaniljepulver, har alle helsekoster i hyllene sine. Hvis ikke må dere bare be de ta det inn, for de kan skaffe det til dere!

Og disse er så vannvittig gode! Jeg har servert de til mange nå etter hvert, og alle liker dem (bortsett fra min bestevennninne som hater kokos, men likevel smaker på alt jeg lager, søteste!;)), de blir myke og smaker nesten melkesjokolade synes jeg. Dette blir jo også en basisoppskrift så her kan du putte i masse annet om du vil og har det. Vaniljepulver og salt kan du selvsagt kutte ut om du vil det, men de er med på å framheve og løfte sjokoladesmaken. Kokosoljen er også veldig viktig her, den gir både viktig konsistens og smak. Samt at den selvsagt gjør de mange hakk sunnere!

Kos dere med disse i helga, det skal jeg!:-)

Anita

59 Comments

 1. Nam! Ser nydelig ut. :) Jeg bruker også de små dadlene i pakker. Jeg har jobba i fruktavdelinga på Meny tidligere, og jeg kan bekrefte at dadler i løsvekt ofte blir liggende leeenge – særlig når det ikke er jul. I tillegg er det jo alltid noen griser som absolutt må bruke hendene sine når de forsyner seg, og den tanken er ikke så digg. =S

 2. Disse har blitt en slager hjemme, men jeg har litt diverse superfood oppi dem også da, alt etter hva jeg har liggende i skuffen min. :-) Liker at det er så snart gjort å hive dem sammen! Tusen takk for gode oppskrifter! :-D

 3. Heidu. Kan disse med fordel lages kvelden før, eller er de best helt ferske? :) :) Takk for enkel og god oppskrift som passer for alle. :)

  • De kan lages kvelden før, jeg liker best konsistensen de får når de er avkjølt, så jeg avkjøler de i fryseren om jeg skla spise de med en gang. Kan oppbevares i kjøleskapet 1 uke, hvis de varer så lenge da ;)

 4. Og hvordan får du kokosoljen myk. Min er veldig hard, selv om jeg har den i skapet. ? :)

  • Jeg har min kokosolje i et kjøkkenskap, den blir da myk sånn at jeg lett kan få ut en skje olje, men den er fortsatt i fast form, blir ikke flytende altså :) Er din veldig hard så er det nok fordi det er kaldt i rommet?

 5. Hurra, jeg har nemmelig ikke fått alle pakkene fra iherb enda. Ah, disse så gode ut, å jeg har alle ingrediensene! Da blir det helge-snoop alikevel da jo :D

 6. Kjært barn har mange navn, Sant det :) Særlig det som inneholder sjokolade ;)
  Må bare få laget noe lignende selv, er en liten søt pine å se på alle disse fristende bildene
  av div godiser.. Men inntil jeg får laget noe selv, så får jeg ta notis av alle gode tips og råd :)

 7. Dette skal jeg prøve! Kjempefin oppskrift når man ikke har fått alt man venter på fra iherb ennå… Jeg ville kommentere her for å si at jeg er veldig inspirert av bloggen din. Jeg har allerede brukt en av oppskriftene dine, og akter å prøve mange flere. Jeg postet den første på bloggen min (med noen få endringer), og linket til deg. Håper det er greit! :-)

 8. Jeg må bare takke deg så mye for den fantastiske oppskriften på pizza du har lagt ut ;-) SUPERGOD! Jeg har prøvd flere ganger å lage pizza uten gluten og karbohydrater, men ingen har blitt så vellykket som din oppskrift. Tusen takk!

 9. For en fantastisk blogg! Herlig herlig. Takk skal du ha for alt du legger ut her!!

 10. Det så utrolig godt ut, men det at matvarer som ligger ute uten noen form for «tildekning» påstår du er uappetittelig. Kjøper du heller ikke epler, pærer, appelsiner, bananer ettersom de ikke befinner seg i pakker?
  Det er meningen å rense det du kjøper på butikken før du anvender dem.

  • Det er ikke akkurat vanlig å rense dadler….. har aldri sett noen som vasker dadler før de spises….

  • Hva med f.eks. donuts og berlinerboller som ligger i åpne kasser på Rema`n. Ikke særlig apetitelig. Heller ikke godteri i løs vekt som gjerne står i esker ute på et bord el.l. og du bare kan grafse nedi med fingrene. Sikkert mange snørrete barnefingre som gjør det….. Ikke noe særlig trivelig å tenke på, nei.

  • Hehe :D Rensker du dadler? Jeg vasker frukt og grønt før jeg spiser det, men dadler skal jo ikke vaskes?!

 11. Takket være Magne i VG Nett fant jeg deg i dag! Og så glad jeg ble! :)

  Jeg leste Kjernesunn familie i sommer og det skapte et ønske om å endre livsstil. Har siden da lest en del andre bøker og surftet mye på nettet for å finne mer info. Har ikke lykkes med å gjennomføre alle planene mine ennå.. men bloggen din kan definitivt være med å inspirere meg framover! På forhånd takk!! :)

 12. Hei Anita!

  Dette blir for komplisert! Vi bor på bøgda, det er lørdags kveld etter stengetid og jeg har nettopp sjekket kjøleskapet. Har du en sjokoladekuleoppskrift som korresponderer med ‘Brunost, smøremykt, lettmelk og leverpostei’? Kokkos og dadler, sier du!? Det har vi’kke i juleferien engang! Kan hende vi har noen gamle svisker i ei skuff og litt melis – hjelper det? Kakao har vi i alle fall + gjær og sukker. Hjeeelp!

  Hilsen Gert

  • Det er så komplisert som man gjør det til! :) Du må nok bare ta deg en tur på helsekosten en dag, evt. en rask tur innom nettbutikkene. Det man vil får man til! Jeg bor i en liten by, så det er ingen unnskyldning at man ikke bor i en storby ;)

 13. Hei hei!:) lagde de sjokoladene med salt og søtt,men liker ikke den yaconsirup smaken og syntes den ble så fremtredene,hva kan jeg bytte den ut med ??:)

 14. Kjempegode kuler, men ungene på 3 og 4 ville gjerne ha litt melis/sukker i. Spørs om ikkje eg får ha litt sukrinmelis i på neste runde. Super grunnoppskrift i alle fall :-)

  • Sukrinmelis er flott, men vil tipse deg om noe jeg synes er enda bedre, nemlig kokossukker! Inneholder masse antioksidanter og vitaminer. Har også en nydelig karamellaktig smak som jeg nok tror ungene dine vil sette pris på :)

 15. hei,
  tror de kulene er kjempegode. men i bygda mi finnes ikke engang dadler. ei heller kokosolje. jeg mangler også garbanzobønner, linser, maismel, sesam olje, kakaosmør og så videre.
  vet du om noen nettbutikker her i Norge som selger slik godis? jeg har adresser i England, men frakten er ganske dyr, min.24 pund.
  hvis du vet om noen, vær så snill å send meg en liten mail, for jeg finner aødri tilbake til bloggene.

  mat er gøy, ikke sant?

  vennlig hilsen <bitten

  • Super-nature.no har masse av produktene jeg bruker. Iherb.com er en butikk med kjempestort utvalg og billig porto (USA) – bruk kode REK144 om det er første gang du handler der, og få $5 i rabatt!

 16. Hei! Disse sjokoladebollene vil jeg lage til min klubb, men hva er råkakao? Noe annet enn den kakaoen vi lager drikke av – kakaopulver?
  Mvh Kikki

  • Det er noe annet ja, vanlig kakao er varmebehandlet/ristet, og utrolig mye næring og vitaminer går tapt. Rått kakaopulver /raw cacao powder fås kjøpt hos helsekoster eller butikker på nett :)

 17. Disse så deilige ut og skal selfølgelig prøves ut!

  I mine øyne så er du nå på nivå med Kernesund Familie og T.Hafsteinsdottir forskjellen er at du deler oppskriftene helt gratis.
  Du har laget en super blogg som jeg bare må sjekke daglig, hmm jeg liker ikke sånne avhenginghetsskapende ting men dette er jo bare positivt. Deilig å få og «se» andre som driver på samme nivå og få inspirasjon :)

  Super TAKK til deg !!
  Mona

 18. Hvorfor sier du at kokosolje gjør dem sunnere? Kokos inneholder jo omtrent 92% mettet fett -som er det fettet vi ikke skal ha? At kokosolje – selv om det er omtrent like fett som kremfløte – kan være gunstigere enn kremfløte er så sin sak, men sunnere blir det vel ikke…. :-)

  • Fordi den gjør det. Søk på det og les litt om det, det finnes forskjellige typer mettet fett. Hvis du gidder søke på bloggen min så finner du mer info her også!

 19. Dette så veldig godt ut! Tror jeg skal prøve meg på å lage noen sånne :)
  Jeg har aldri brukt dadler før. Er det tørkede dadler eller ferske du bruker?

 20. Jeg prøvde disse, og de ble kjempegode! :D Nå står de i kjøleskapet og venter på meg.

 21. Dinne var virkelig verdens beste sjokoladekuler. Fytti rakkern de var gode, ble sinnsykt hekta og ikke minst sjokka over at de ble så god med så enkel ingerenser. Disse ble ikke gamle hos meg:D

 22. Disse er helt nydelige, men jeg tror blodsukkeret mitt reagerer på dadlene. Hva ville du erstattet dem med hvis du måtte?

  • Prøv med aprikoser, de er litt snillere mot blodsukkeret enn dadler. Smak og konsistens kan bli litt annerledes, kanskje må de bløtlegges først. Kjøp økologiske, usvovlede!

 23. Tusen takk for den fline bloggen din :) Takk til VG nett så fant jeg den i februar (?) Du har vært bookmarked på min laptop i flere måneder nå, og jeg har mangefavoritter. Har laget disse kulene jevnlig, senest i går kveld faktisk. De er bare helt fantastiske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.