Supermat!

Etter at VG postet link til mitt innlegg om hvordan lage Bounty med rå sjokolade har mange nye lesere funnet veien hit, og det er kjempekoselig! Velkommen skal dere være!:) Med det har det også kommet en utrolig mengde fine kommentarer og mail, tusen takk for fine ord dere;)

Mange spør meg om supermat og sier det er helt nytt for dem, så tenkte jeg skulle skrive litt om det her, for nye lesere, i stedet for å svare på en mengde kommentarer.

Supermat er kort fortalt en rekke planter som har ekstremt høyt innhold av næringsstoffer. Dette er ikke som kosttilskudd! Vil gjerne si det som David Wolfe; Supermat er både mat og medisin fordi det har elementer av begge. Det er helt naturlige planter og vekster, ikke noe som er kunstig framstilt eller en magisk kur som gjør deg frisk i en fei. Ofte har disse produktene vært brukt av urbefolkninger i områdene de kommer fra i årtusener, som både mat og medisin, det er altså ikke noe nytt for annet enn oss i den vestlige verden. Mange mener det også er dyrt, men du får faktisk utrolig mye for pengene, med tanke på at det er konsentrert og du trenger bare noen teskjeer eller spiseskjeer hver dag. Hvilke andre typer mat kan skryte av det?

Mange sier også at de spiser sunt, masse frukt og grønt og spør: Er det noe vits med supermat da? JA! Det synes jeg absolutt! Næringsinnhold og mengde vitaminer og mineraler i supermat kan ikke engang sammenlignes med det som er i vanlig mat som brokkoli, tomater, blåbær osv. Supermat brukes på store rehabiliteringssenter i USA og kan hjelpe til med å kurere kreft og andre alvorlige sykdommer. Supermat hjelper deg med å få i deg de vitaminene, antioksidantene osv. som du trenger for å holde deg frisk og sunn. For å få i deg tilstrekkelig med dette fra et vanlig sunt kosthold må du passe godt på hva du får i deg hver dag og du å spise nok. Selvsagt er et sunt kosthold kjempebra, jeg anbefaler det også veldig! Det hjelper ikke å spise bare junk og satse på at supermaten gjør jobben for deg. Da vil supermaten jobbe veldig hardt for å få ut det skadelige du spiser i stedet for å kunne konsentrere seg om å gi næring til cellene i kroppen din. Et sunt kosthold sammen med mosjon og trening er viktig, supermaten er ikke en kur, men den hjelper deg godt på vei.

Og dette er ikke bare noe jeg sier fordi det står i bøker eller på baksiden av spirulina-glasset, jeg har selv erfart hva supermat gjør og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg har blitt kvitt 35 kilo på kroppen, fått sterkere hud og hår, bedre fordøyelse, bedre søvn og et roligere sinn med bedre og jevnere humør. Supermat virker ikke bare for en ting, det virker inn på hele deg! Både kropp og sinn, både inni og utenpå. Det renser og hjelper kroppen med alle funksjoner, gir deg masse vitaminer, mineraler, aminsoryrer, gode fettsyrer, antioksidanter og mye mer.

Her kan dere lese et innlegg jeg  har skrevet om hvilken supermat man kan begynne med, og her kan dere lese mine kostholdsråd, for de av dere som er interessert i det.

Jeg vil også anbefale disse bøkene til dere som vil lese mer om emnet: Supermat av Trine Berge og Sara Chacko, Den grønne supermaten av David Sandoval og Superfoods (engelsk) av David Wolfe.

Supermat kan kjøpes i alle helskostbutikker, har de det ikke inne kan du be de ta inn til deg. Ellers anbefaler jeg nettbutikkene super-nature.no, okosjokolade.no, iherb.com og gojiking.co.uk. Her handler jeg selv og er veldig fornøyd!

Håper dette ga litt svar til dere som lurte:)

Anita

25 Comments

 1. Veldig kjekt å bruke bloggen din som oppslagsverk. Det ligg mykje arbeid bak alle innleggene dine og eg må berre sei tusen takk for at du tar deg tid til det. Min første chlorellaboks er komt i skapet, får begynne litt rolig – og kjenne etter kva kroppen vil ha framover.

 2. Supermat er tingen, ingen tvil om det. Men tror også at kombinert med mye frukt og grønt, rått og ubehanlet får det enda mye større effekt. Jeg merker i hvertfall stor forskjell på energinivået de dagene jeg drikker fersk juice/ smoothie + supermat til frokost, kontra de dagene det ikke blir noe av!!!

  Flott at bloggen din har fått så mye blest i det siste. Det fortjener du! Heia!

 3. Jeg var så frekk å legge ut en link om bloggen din på bloggsiden min. Du får si fra om du vil jeg skal fjerne den :)

  Mye fristende mat inn på siden din her!! :)

 4. Så über kult da :D

  Blir alltid glad for dine flotte oppskrifter og bilder, er masse jeg har lyst til å teste ut!
  men det skjer vell når jeg endelig har fått det jeg trenger i hus, og det nærmer seg nå ;)

 5. Takk for all inspirasjon! Og motivasjon for en bedre helse! Følger bloggen daglig og synes dette er veldig intressant!!!:-))

 6. Hei. Nå har jeg rekruttert flere venner til din side. Du er en inspirasjon! :) Jeg har et spørsmål – hva synes du om produktene til Renee Voltaire som man får kjøpt på helsekost. http://www.reneevoltaire.se/ ?

 7. Vil bare si tusen takk for en flott blogg!! Kom over den i går og uten at jeg selv visste det, var det akkurat dette jeg trengte! Å lese hva du driver med og hva det har gjort for deg har inspirert meg til å starte med noe som jeg kun har gitt en tanke eller to tidligere, men avfeid som for vanskelig å få til. Det som gjør det så herlig er at du gjør det lett å forstå hvorfor dette er så bra og jeg synes det er supert at du presiserer at vi alle er ulike og må finne vår egen vei i vårt eget tempo! Keep up the good work! Jeg er ihvertfall ny daglig leser :)

 8. Gratulerer! Bloggen din er utrolig informerende, inspirerende med flotte bilder og med en søt jente bak. Du fortjener virkelig å få mer oppmerksomhet i media og skryt fra alle som du motiverer! :-)

 9. Jeg er så glad for at jeg har oppdaget denne bloggen. Nå er jeg selv tom for spirulina, så det må jge handle igjen, men jeg tilsetter fremdeles en spiseskje med cacao nibs i smoothie hver dag.

  En ting jeg har tenkt litt på ang netthandel av disse varene. Jeg vet det er dyrt i helsekost butikkene, men hvis alle begynte å handle supermat o.l. i helsekost butikkene, ville ikke dette ha gjort det lettere for butikkene å sette ned prisen? Eller tror du selv at det er en «tapt kamp»?

 10. Tenkte jeg skulle spørre deg om du fortsatt går ned i vekt eller om du har kommet inn i trivselsvekten?
  Håper ikke dette spørsmålet blir for personlig.. og i sånne fall behøver du ikke å svare..:)

 11. Kjempefint innlegg ! Du fortjener all omtale :-)

  Vil igjen også takke for bloggen din og all kunnskap du deler ut, er fast leser og heier på deg :-)

  Har brukt kamut, spirulina og/ eller chlorella ganske regelmessig i over et år nå, og lurer på dosering på
  chlorella; ligger nå på 8 g daglig og kjenner liksom ikke helt om det er nok, eller mer enn nok eller hva.
  Er i en utrensingsprosess og føler jeg bør ta litt høyere doser enn minstemålet men vet ikke helt hvor
  jeg skal ligge heller.. Hva tenker du om dosering på supermat så som f.eks chlorella ?
  Har du noen personlig erfaring å dele mtp det ?
  (…og det er jo et pengespørsmål også, selv om jeg gjør innkjøpene mine i Iherb- heaven :-)

  Ha en fin dag !

 12. Jeg ville bare si at supematen det er ikke bare grønnsakker. Jeg har 20 års erfaring i denne bransje og vet at det som gjør kroper sunnere er planter og mikroorganismer oppvokste i sjo. Sjoene samler og omgjør mikroelementer til det som kropen trenger. Ikke spør meg om hvordan det funker fordi at det kan man finne på nette men etter så mange år vet jeg at det virkelig funker og ingen kan si at det ikke gjør. Maten vi spiser inneholder store mengder gifte fordi den er er produsert på områder som har blitt forgiftet av menneskelig aktivitet. Havet er rikt biologisk og så stor og sat den behandler alle disse skadelige stoffene i næringsstoffer som trengs meneskene og andre organismer.

  • Jeg skjønner ikke helt hva du mener her, jeg sier jo ikke at det er bare grønnsaker? Hvis du leser mer i bloggen og innleggene som det er linket til vil du se at jeg også anbefaler spirulina blant mye annen supermat også.

 13. Det faktisk stemmer :) Jeg tror jeg leste eller forstått litt feil. Kanskje det var en annen artikel jeg skulle kommentere. Uansett så synes jeg at du gjør god jobb at du fremmer supermaten :) Det er fint å lese dine innlegg.

 14. Har du testet ut noen av produktene til The Raw Chocolate company? Så at foodz.no selger dem og det var mye spennende der.

 15. Hei. Har du sjekket ut foodz.no? De har mange av basisproduktene innenfor supermat og er billige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.