Søte & salte karamellkuler

Disse karamellkulene ble kjempegode på smak! Salt, søtt og crunchy med biter av mandler.

Silje fristet meg nemlig med snickers-barer på bloggen sin i dag, de ser jo så gode ut. Fikk lyst å lage noe godis jeg også, men liker ikke peanøtter noe særlig, så jeg lagde meg karamellkuler med mandler i stedet.

 • Søte & salte karamellkuler
 • 1,5 dl mandler
 • 1 dl dadler
 • 1,5 ss kokosolje
 • 1 ss yaconpulver
 • 1 ss lecithinpulver
 • 1 ss hampfrø
 • ca. 1/2-1 ts himalayasalt (smak til etter hvor mye saltsmak du liker)
 • ca. 5-6 dråper stevia vanilla cream
 • – Kjør alle ingrediensene i food processor. Vil du ha små biter av mandel kjører du alt samtidig, vil du ha de nesten helt knust kjører du mandlene litt før du har i resten av ingrediensene. Rull til kuler og avkjøl.

Smaker nydelig søt og salt karamell!

God helg:)

Anita

13 Comments

 1. Så bra, lurer på om jeg kan lage disse uten kjøkkenmaskin? Har mandelkvern, men sparer til en skikkelig kjøkkenmaskin…men vil ha sunt snop i morgen…

  • Hvis du klarer å mose dadlene med et eller annet så går det kanskje? Alt det andre er jo bare å blande inn.. trenger nok litt muskelkraft i alle fall :) Fins jo daddelpasta hvis du skal ut og handle i morgen, så slipper du mose de for hånd :D

   • Hmm, eller kanskje jeg burde bla opp kredittkortet og kjøpe en kjøkkenmaskin, hehe….ser for meg at dette kan bli en litt for krevende oppgave for mine fiskebollemuskler…

    • Jeg har en liten foodprocessor, Phillips sin, mener den kostet 6-700. Den funker veldig bra til alt jeg trenger den til i alle fall, den har litt liten bolle i forhold til mange av de store, men den har aldri vært for liten likevel :)

 2. Jeg lurer på hva jeg kan erstatte nøtter med i denne oppskriften (og andre godiskuler-oppskrifter), som gir god smak og konsistens? Takk for svar, og takk for en herlg blogg :)

 3. Nam, disse var kjempegode! Jeg hadde ikke alle ingrediensene, så måtte droppe yaconpulver, lecithinpulver
  og hampfrø. Hadde oppi litt yaconsirup i stedet, og det ble uansett HIMMELSK! Mmm, dette blir eksamensgodt til fredag kjenner jeg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.