Hjemmelaget Bounty med rå sjokolade!

Jeg har tidligere testet andre sine oppskrifter på hjemmelaget Bounty, men siden de fleste er med sukrin så har jeg ikke likt de noe særlig. Sukrin kan fungere bra til baking om man bruker de sammen med andre ting, men i godteriet mitt vil jeg ikke ha det.. Så derfor har jeg lagd min egen oppskrift med supermat i stedet. Bounty er jo, som alle sikkert vet, en sjokolade med kokosfyll, men stappet full av sukker og andre ulumskheter. Min er både god og sunn!:)

 • Hjemmelaget Bounty med rå sjokolade
 • 3 ss kokosolje
 • 3 ss yaconsirup
 • 6 ss revet kokos
 • 1 ss lucuma
 • 1 ss lecithinpulver
 • 6-7 dråper stevia vanilla cream
 • – Her må kokosoljen din være litt myk, men ikke flytende og den skal ikke smeltes!
 • – Ha alle ingrediensene sammen i en skål og bruk baksiden av en skje til å jobbe alt inn i kokosoljen, til du har en jevn blanding.
 • – Form til barer med hendene, jeg lagde 3 store, men du kan få mange flere små med denne oppskriften. Sett de i fryseren.
 • – Mens kokosbarene står til avkjøling lager du deg en porsjon rå sjokolade, trenger ikke så mye, tror jeg brukte 50-60 g. kakaosmør. Jeg lagde min på slump og smakte til, lagde den ganske mørk siden fyllet er bra nok søtt for meg her.
 • – Ta kokosbarene opp fra fryseren når de er blitt kalde (trenger ikke være gjennomfryst), og dypp de i sjokolade. Frys de igjen og dypp en gang til i sjokolade. Pynt med revet kokos på toppen om du vil.

Som du ser er ikke disse hvite som den egentlige Bounty sjokoladen, men gylne. Det er pga. yaconsirupen og lucuma pulveret som er gylne på farge. Men her er det absolutt ikke fargen som er viktig, det er smaken, og den er helt fantastisk! Bedre enn vanlig Bounty, mye, mye bedre!;)

 • Tips! Smaksvariasjoner:
 • Sjoko-Bounty! Ha litt rått kakaopulver oppi blandingen med kokos for å få kokosfyll med sjokoladesmak
 • Dobbel sjoko-Bounty! Ha både rått kakaopulver og kakaonibs for supergod sjokoladesmak og crunch fra nibsene.

Dersom du ikke har lucuma i hus og vil prøve oppskriften kan du absolutt kutte det ut, evt. erstatte med noe annet som f.eks. yaconpulver hvis du har det. Men jeg synes lucuma gir veldig god smak sammen med kokos og yacon, derfor hadde jeg det i. Sier som vanlig; Prøv deg fram!:)

Ønsker alle en nydelig helg!

Anita

57 Comments

 1. Ser ut som det kan bli tredje dag på rad med sjokoladelaging for meg, disse så jo fantastisk gode ut :D Jeg har ikke lecithinpulver da, får prøve å erstatte det med noe annet. Hva smaker forresten lecithin?

  • Lecithin smaker ingenting, men gjør sjokoladen mer kremete, magisk i sjokolade! :D Hadde litt i fyllet også, men tror nok du helt fint kan droppe det:)

 2. Hei !

  Først og fremst, tusen takk for alt du deler i bloggen din, du er helt super i deg selv :-)

  Endel av meg ønsker å begi meg ut i et sunnere sjokoladeliv/ et sukkerfritt liv, men
  problemet mitt er at jeg rett og slett ikke liker mørk sjokolade. aldri gjort.
  Jeg står heller over om det kun finnes mørke biter i konfektesken om du skjønner ;-)
  Mine godislaster er eks lys banansjokolade og gelegodter…
  Finnes det en måte å gjøre sjokoladesmaken «lysere» på når man lager sukkerfri og sunn sjokolade ?

  Ha en fin helg :-)

  • Når man kutter ut sukker så forandrer smaken seg veldig. Jeg har likt mørk sjokolade før også, men foretrakk alltid melkesjokolade og søtere, lysere sjokolader før. Sukkeret gjør at man bare vil ha mer søtt, så det er ikke nødvendigvis at du ikke liker det. Mine første sjokolader var ikke så gode, men jeg fortsatte å prøve, og nå er rå sjokolade så godt! For å lysne sjokoladen er det flere ting du kan ha i; carob pulver (noen bruker dette helt som erstatning for kakao), yaconpulver, malte cashewnøtter, lucumapulver eller lecithinpulver. Lecithin gjør den mer kremete, men også mildere synes jeg. Uansett er det verdt å prøve, ikke gi opp etter de første forsøkene, det tar tid å finne ut hvordan du liker det. Man lærer jo av sine feil, ikke sant? :)

 3. NAM! Dette ser helt nydelig ut! =D Ikke bare er du kjempeflink til å trylle fram de mest fristende godterier og matretter, men du er jo fantastisk flink til å få det til å se fint ut og ta fine bilder også. =D

 4. Dette ble den beste sjokoladen jeg noen gang har laget. Kan jeg få legge oppskriften ut på bloggen min? Skal selvsagt linke til deg.. NAM! Nå skal jeg kose meg :-)

 5. MmmmmmmmMmmmmmmmmMmmmmmmmmmmm:)
  Nyyyyydelig:D
  send inn til superdamene som har konkurranse på facebook nå;0)
  forts Strålende Gooood helg til Deg og Dine!
  ;0) Kate

 6. Mmmmm…. godt over midtnatt og her sitter jeg og får lyst til å lage bounty…. mmm, nei får ta det i morra. God natt :)

 7. Oi! For en fantastisk lærerik og proff blogg. Håper du gir den ut i bokform! Da skal jeg være den første til å bestille den :O) Ser du har begynt å bruke lecitin. For oss som har stoffskiftesykdom og må unngå soya, vet du hva man kan erstatte soyaen med?

  • Wow, for et kompliment! Takk :D

   Det finnes solsikkelecithin, men jeg har dessverre ikke funnet dette i pulverform, kun olje og tabletter. Men du kan droppe lecithinen i denne oppskriften om du ikke har det, det skal nok gå fint :)

 8. Må bare få takke deg for at du ga meg motivasjon til å hive meg rundt og kjøpe inn og lage sjokolade i går. Jeg har jo vært litt skeptisk til yaconsirup etter at jeg luktet på det og syntes det luktet så rart, men det ble jo kjeeempegodt i sjokoladen!!! Jeg brukte bare rått kakaopulver, kakaosmør, yaconsirup og cocosa virgin + liltt hakkede nøtter oppi, det ble jo supergodt. Jeg elsker jo smaken av mørk sjokolade også så dette fallt virkelig i smak!! :) Og det beste av allt, magen min reagerte ikke i det hele tatt, og det er bare helt utrolig for jeg reagerer på det meste, til og med stevia. Nå er jeg klar for å utvikle sjokoladen videre, men litt usikker på hva jeg skal putte i når jeg ikke kan bruke stevia, og ikke skal ha noe som påvirker blodsukkeret!? Hvordan er Lucuma i forhold til blodsukker, for det er vel en frukt?

  • Så bra, yacon er min favoritt :) Lucuma påvirker blodsukkeret veldig lite, søk på bloggen min så kan du lese mer om den ;) Har du testet sukrin? Hvis du liker det så er det kjempefint å bruke, påvirker ikke blodsukkeret i det hele tatt.

 9. Det ser utrolig godt ut, og jeg skulle bare ønske jeg likte kokos bedre enn jeg gjør ;-P
  Du er så flink!

  Sv: Blir du koko i hodet av såååå lite palmesukker? Da er det vel kanskje helst bananen du reagerer på?
  Jeg aner ikke om jeg reagerer på ting med høy GI, jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal kjenne etter…

  • Takk! Jeg elsker kokos, men det har vel kanskje alle fått med seg nå tror jeg ;)

   Hehe, jeg blir kanskje ikke koko av så lite palmesukker, men velger å holde meg helt unna det i hverdagen, det er faktisk lettere enn å tenke «bare litt» nå og da.. for meg i hvert fall :) Banan spiser jeg veldig ofte, men som regel sammen med nøtter, frø, i smoothie el.l.

 10. åt precis mat som är gluten fri, laktos fri! :D kött kakor med linfrö, sesamfrö, morötter, citron skal, salt, peppar, basilika. Gjorde en sallad på paprika, morötter, quinoa och gurka. Hadde soya yoghurt som «sås»… :D

 11. Hei!
  Etter innlegget ditt på onsdag, bestilte jeg kakaosmør, kakaopulvet og agavesirup fra okosjokolade.no. Allerede i går lå hentelappen i posten – og jeg måtte jo prøve litt ;-) sjokoladen ble veldig god! Jeg brukte ca 50g kakaosmør og supplerte med kakaopulver/søtning slik at det kjentes bra ut. Hvor mye sjokolade får du av 50g kakaosmør vanligvis? Jeg brukte de samme hjerteformene du har (fra Panduro).

  Tusen takk for en kjempeinspirerende blogg! Jeg storkoser meg med sjokolade-«baking», og ikke minst nydelig sjokolade :-)

  • Å, så gøy! Elsker når andre liker rå sjokolade liker mye som jeg gjør :D Har aldri telt, pleier å lage litt større porsjon jeg siden vi er 2 sjokoladegale voksne og 1 treåring så går det unna ;)

 12. Er bare å si seg enig m gjengen over her! Så godt d ser ut! Og for en inspirerende og FIN blogg du har!
  Jeg har et spørsmål ang. lecithinpulver og lucuma. Beklager om du alt har svart på d spørsmålet mange x før…. men hvor kjøper du d? Og er d ulike leverandører av disse produktene og har du i tilfelle noen favoritt?

  • Takk! :D Se iherb.com, super-nature.no og gojiking.co.uk. Der handler jeg mest! Prøver meg litt fram, men liker Navitas og Pure planet fra iherb veldig godt, det er et bra merke, samt merkene Creative nature og Pure planet som fås hos Supernature eller på din lokale helsekost. :)

 13. Hadde vert supert om du i oppskriftene lagde link til eller fortalte hvor du kjøpte ingrediensene. Er flere ting jeg ikke får tak i, bl.a kokosmel og amla. Eller kanskje det hadde vert mulig å lage en alfabetisk liste over ingredienser med link til nettbutikk? Tar kanskje litt tid å gjøre det, men jeg hadde ELSKET en slik oversikt. Det er det eneste jeg savner her inne. Jeg bruker bloggen din nærmest som lærebok hehe :O)

  • Skal legge det i lista mi og se om jeg får tid :D Linking tar veldig mye tid nemlig, det tar allerede mye tid bare å legge inn, redigere bilder, skrive innlegg osv.osv. Men jeg skal prøve! :)

   Og tusen takk, veldig hyggelig at du liker deg her :)

   • :)))
    Men hva med å lage et «engangsinnlegg», som du linker inn oppe blant «sidene». Da kan leserne dine vite hvor du får tak i produktene uten at du trenger å linke i alle innleggene… Bare skrive en alfabetisk liste og legge inn link til produktet til der du har kjøpt det eller det merket du er mest fornøyd med. Og når det er ting du ikke har kjøpt på nett men eks på helsekost, Rema 1000, så skrive det i parentes bak? eks VARE (Finnes på Rema 1000 og innvandrerbutikk). Bare en tanke :O)

 14. Alle dere som blogger om matoppskrifter; det er helt uinteressant med oppskrifter for jeg kommer aldri noensinne til å lage hverken hjemmelaget Bounty, sushi eller noe som helst. Fortell meg heller hvor man kan få KJØPT sunn og god hjemmelaget mat og snacks, så skal det handles. Ja, det er marked for det, så gå i gang alle dere ivrige lag- mat-fra-bunnen-av-damene! Jeg betaler gjerne litt ekstra i forhold til hva vanlig mat koster om det er sunt og godt (fritt for alskens tilsetninger mm) og jeg slipper å lage det selv! :D

  • Du får kjøpt rå sjokolade i helskostbutikker med godt utvalg, eller hos super-nature.no :) De er gode, men jeg synes de er aller best de jeg lager selv ;)

 15. Tusen takk for oppskriften, men hvor får jeg kjøpt: yaconsirup, lucuma, lecithinpulver og stevia vanilla cream?

  • iherb.com :) Bruk gjerne kode REK144 på din første bestilling, så får du $5 i rabatt! Og husk å bestille for under 200 kroner pr. pakke for å slippe moms og avgifter, portoen er billig så går fint å dele opp en bestilling i flere pakker :)

 16. – >Du må sjekke kokeboken Bakeglede uten sukker, der er det mange gode oppskrifter – men der brukes sukrin, ikke stevia. Men stevia er jo kjempebra også!

  • Den har jeg hørt om og tror den er kjempebra, den står på ønskelista over bøker jeg vil lese fremover :D

    • Når du sier det tror jeg at jeg har hørt det før, og er kanskje ikke så mange oppskrifter for meg da. Kanskje jeg skal se om de har den på biblioteket så kan jeg bla litt i den, se om det er noe inspirasjon i alle fall :)

 17. Dette så utrolig godt ut! Elsker bounty, og da enda bedre en sunn variant. Må man bestille ingrediensene eller får man tak i dem i spesialbutikker her i landet? :)

 18. Herregud jeg døde litt nå :OO guuud det såg godt ut! Hvor kjøper du ingrediensene dine ? Det eneste jeg ikke har for å lage dem er •1 ss lucuma
  •1 ss lecithinpulver

  Forslag til hvor jeg får kjøpt det ?

 19. Supert !!! nå har du kommet på VGnettsiden !
  Det er så bra at det kommer ut til andre også, så folk kan se at det er en mulighet til å gjøre noe for kroppen sin.
  Supert jobba! En inspirator for oss andre!! TAKK

 20. Hei, driver å ser på iherb. Hvilke av Lecithin pulveret bruker du? Er jo 26 å velge mellom!

 21. hoj, dette så godt ut, kan du fortelle meg hvor du får tak i ingridiensene, yaconsirup, lucuma, lecithinpulver, stevia vanilla cream

 22. Hei hei!

  Digger siden din :)
  Lurer på en ting; når du skriver revet kokos (som i denne oppskriften f.eks.), mener du da sånn kokosmasse som man får kjøpt på butikken? eller river du liksom fra kokosnøtta selv?

 23. Hei.
  Flott side du har.
  Har nå laget bounty, de ble knallgode.
  Jeg er avhengig av sukker, og prøver nå å avvenne meg, tenkte sjokoladene dine gjør susen.
  Det fine er at en ikke orker så mye av disse, da de er så utrolig mektige.
  I morgen skal jeg teste ut mere av oppskriftene dine :0)

  • Så bra! :) Sånn er det med all supermaten, man kan liksom ikke overspise fordi man blir raskt mett. Den gir både metthet og næring, det gjør ikke sukker og tomme karbohydrater. Lykke til! :)

 24. Takk for en helt fantastisk blogg, dette ser helt fantastisk ut!
  Har du direktelinken til stevia vanilla cream på iHerb?
  Jeg får opp en del eggprotein-ting, noe som ikke fungerer for min del.

 25. Jeg prøvde meg på disse i sta, og de ble kjempegode!
  Skulle ønske de smakte litt mer kokos, noen tips om hvordan jeg får til det? :)

  • Ha i mer kokosolje? Lavkarbovariantene har ofte kokosmelk i seg også, du kan jo prøve det:)

 26. Pingback: Fredagskvelden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.