Salt pecan-karamell sjokolade

Skal du lage sjokolade i dag siden det er lørdag? Da bør du prøve denne!:) Denne sjokoladen lagde jeg på nyttårsaften og den ble skikkelig god! Jeg elsker kombinasjonen av salt og søtt, og med rå sjokolade til blir det perfekt.

I forhold til andre rå konfekter med fyll så er denne superkjapp å lage, og det er fordi du fryser den bare en gang, les nedenfor oppskriften så skal jeg fortelle deg hvordan:)

Salt pecan-karamell sjokolade

 • Pecan-karamell:
 • 2 ss kokosolje
 • 3 ss yaconsirup
 • 1 ss lucuma
 • 2 ss yaconpulver
 • 75 g pecan nøtter (valnøtter eller mandler er også godt!
 • 1/2-1 ts vaniljepulver
 • Smak til med himalyasalt etter din egen smak
 • Sjokolade:
 • 120 g kakaosmør
 • 3 toppa ss rått kakaopulver
 • 3 ss yaconpulver
 • 2 ss yaconsirup
 • 1 ss lucuma
 • 1 ts mesquite
 • 1/3 ts stevia
 • 1/4 ts himalayasalt
 • evt. 1/2 ts vanilje

Lag karamellen først: Smelt kokosolje, bland inn yaconsirup og pulverne.  Hakk nøttene grovt og bland inn, du får en ganske tykk masse. Smak den til med salt, jeg hadde i litt, blandet og smakte, hadde i pittelitt mer, smakte osv. Gjør den så salt som du vil, men pass på å ikke ha for mye. La karamellen stå mens du lager sjokoladen så kokosoljen ikke er fullt så flytende.

Lag sjokoladen: Smelt kakaosmør, ha i resten av ingrediensene og rør godt sammen. Yaconpulveret mildner sjokoladen, jeg ville ikke ha denne så mørk, men vil du det så bare har du i mer kakaopulver og mindre yaconpulver. Tips! Yaconpulver har en tendens til å klumpe seg og er vanskelig å røre ut i sjokoladen. For å slippe klumpene presser jeg pulveret gjennom en finmasket tesil sånn at de blir til fint pulver igjen.

Så skal du fylle sjokoladen i former. Jeg brukte en form med ganske store firkanter, formene må ikke være for små til dette. Fyll formen halvfull med sjokolade. Deretter tar du en passe stor klump med karamell og trykker den ned i midten, ikke trykk for hardt, bare dytt den ned i sjokoladen. Da får du fyllet i midten uten alt styret med å fryse ned og ta opp igjen x antall ganger. Jeg lot min karamell stikke litt opp på toppen av sjokoladene, men du kan jo ha på mer sjokolade om du vil, sånn at du dekker all karamellen. Som en ekstra touch hadde jeg noen få saltkorn på hver sjokolade. Settes i fryser til avkjøling.

Karamellen her blir helt perfekt! Myk og god, seig som toffee-karamell, den minner i alle fall meg om det. Husk å smake underveis så du tilpasser både søt- og saltsmaken til din egen gane.

Jeg har også testet å gjøre dette med dette kokos- og karamellfyllet til Mjuuugly (se dette innlegget), og det funket kjempefint! Brukte ikke oppskrift da, bare hadde oppi litt lucuma og yacon i den vanlige oppskriften på fyllet hennes. Skal prøve å lage til oppskrift neste gang og legge ut her til dere;) Et lite tips i alle fall, hvis du vil prøve selv!

At det er så enkelt å få til så nydelig rå konfekt er skikkelig luksus for min del! I alle fall når det er så enkelt og kjapt, dette tok ikke særlig lenger tid enn å lage vanlig sjokolade. Si fra hvis dere prøver og hva dere synes! Ikke sikkert det er så mange som liker salt karamell, men da kan du jo bare kutte ut saltet og så har du vanlig karamell:)

Ha en fin lørdag!

Anita

32 Comments

 1. Guri malla den så rågod ut…men har ikke alle ingredienser i hus ellers hadde jeg lagd den i dag..hehe

 2. Ser nydelig ut! Smart å bare putte fyllet nedi sjokoladen, smart når fyllet ikke er flytende. Og salt karamell er jo DIGG! Jeg laget snickerskuler i jula, med bl.a karamell og salt i, utrolig godt.

 3. Nam, så kjempe godt ut. Gleder meg sånn til å prøve ut disse raw sjokolade oppskriftene selv! :)

  • Jeg hadde SÅ lyst å lage den i dag, men har ikke fått kokosoljen min enda, er helt tom… nedtur! Men fikk nå lagd meg litt supersjokolade, så det gikk jo bra ;)

 4. Mmmmm, detta hørtes kjempegodt ut! Det skal jeg jammen meg prøve å lage i dag! Takk for oppskrift!

 5. ooooo… neste gang eg kommer heim så må vi lage sånne Anita… dei så gode ut, selv om eg ikke helt er blitt venner med så mørk sjokolade som eg smakte i jula… :D men artig å prøve litt nytt og sunt og da, selv om eg desverre fortsatt nekter å levere fra meg colaen min hehe… :D men hvem vet… kanskje eg og en vakker dag blir sukkerfri..

  • Jepp, og isen! Nammenam ;)

   Du får prøve eksperimentet mitt som står i «Hvordan bli sukkerfri»-innlegget: Kutt det ut 1 veke el. 10 dager ;) Søstern gjorde det og var imponert over kor lite godt det smakte når ho drakk det igjen :D Veldig hyggelig med kommentar fra deg forresten! ;)

  • Takk! Jeg bruker Canon 350D med standard linse, har ikke macro objekt eller andre fancy greier til mitt elskede kamera, men ønsker meg selvsagt masse :D Tatt med dagslys fra vinduet og hvitt ark som bakgrunn :)

 6. De var utrolig gode! :D Jeg hadde ikke pecan nøtter da, så jeg brukte mandler. Fikk litt problemer med at sjokoladen skilte seg: Det lå tyktflytende «grums» på bunnen, uansett hvor mye jeg rørte. Men smakte nydelig fordet :)

  • Ja, ikke sant :D Min sjokolade skilte seg ikke med denne oppskriften. Har vært ute for det èn gang før, men vet fortsatt ikke hvorfor det skjedde da, har ikke skjedd igjen. Rart.. Men kjempegøy at du likte dem :D Gleder meg til jeg kan lage de igjen, men det blir en stund til siden jeg begynner med detox på mandag. Noe å glede seg til i alle fall! ;)

 7. Prøvde meg på disse i går. Karamellfyllet ble nydelig, men fikk ikke blandet sjokoladen ordentlig:/ Lurer på om det hadde noe med at jeg blandet yaconsirupen med det tørre mens jeg ventet på at kakaosmøret skulle smelte?? Når jeg skulle ta det i etterpå var det umulig å få rørt inn. Etter litt triksing med mere av det tørre gikk det på et vis til slutt, men skal gjøre et nytt forsøk senere. Vil jo gjerne ha det ordentlig;) Takk for oppskrift og lykke til med detox:)

  • Takk for det! :)

   Ville ikke blandet yaconsirupen med pulverne, jeg blander inn yaconsirupen, og så pulverne etterpå. Prøv det neste gang ;)

 8. Hei! De ser super gode ut. Eg har veldig lyst til å lage sjokolade, men eg har aldri laga det før. Så eg lurte på kor du får tak i alle desse ingrediensane, har de det på vanleg matvarebutikk ? :)

 9. Wow! Denne ser helt fantastisk ut. Kommer nok til å gå til anskaffelse av ingrediensene og lage rå sjokolade etterhvert. Du har utrolig mange fristende oppskrifter og en veldig inspirerende blogg!
  Får lyst til å prøve ut supermat selv, og tenker det kanskje er lurt å begynne med å snike inn maten litt etter litt, slik at det ikke blir en totalutskiftning av alle matvarer. Tror du en kombinasjon av supermat og «vanlig» mat vil ha god effekt?
  Lykke til videre med en super blogg! :)

 10. Testet denne i dag! Sinnsykt goooood! Digget det fyllet, og sjokoladen var veldig søt og god. Akkurat passe mørk!

 11. Bruker du cocosa?
  Og hvor får jeg kjøpt yaconsirup og pulver?

  • Jeg kjøper på iherb, men de har også av og til på helsekostene som er Økosjokolade sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.