Kokoskrem

For litt siden tipset jeg i et innlegg om at man kan piske kokosmelk til krem. Fikk en del spørsmål,så tenkte jeg likegodt kunne lage et eget innlegg om det:)

Jeg leste dette tipset et sted for en stund siden, husker ikke hvor. Har ikke testet det før nå, men det fungerer utrolig bra. Kremen blir skikkelig perfekt kremkonsistens og smaker veldig godt. Selvsagt smaker den kokos, så om du ikke liker kokossmak er det nok ikke noe for deg. Men i alle fall verdt å prøve for oss som ikke bruker/tåler melk!

Sånn lager du kokoskrem:
– Bruk skikkelig kokosmelk, ikke lett versjon, da vil det ikke fungere. Jeg bruker økologisk.
– Sett kokosmelken i kjøleskapet over natta, da vil kokosmasse skille seg fra vannet i boksen så det er lett å få ut.
– Skrap ut den faste, hvite massen og la det flytende være igjen i boksen.
– Pisk med en håndmikser til riktig konsistens, tar ikke lang tid i det hele tatt, kjappere enn fløtekrem;)
– Søt med f.eks. stevia, sukrin, lucuma eller kokospalmesukker og pisk litt til.
– Server kremen på kaker, fruktsalat eller andre desserter.

Ble så kjedelig med bare hvit krem på bildene fant jeg ut, så brukte litt av en enkel, stekt mandelbunn (eggehviter,sunn søtning og mandelmel), pyntet med kokoskremen, eple i skiver, gojibær og valnøtter. Mye bedre å se på, ikke sant?:)

Jeg vet ikke om denne kan stå så lenge, jeg har aldri oppbevart den lenge om gangen, bare lager litt når jeg trenger det. Synes dette var en kjempefin oppdagelse, godt mulig dette er viden kjent, men ikke for meg før jeg leste om det i alle fall.

Håper dere liker tipset:) 

Anita

9 Comments

  1. Takk for tips!! Kokoskrem er sikkert kjempegodt til fruktsalat med "eksotiske" frukter i, f.eks ananas, mango og papaya. Nå fikk jeg skikkelig lyst på fruktsalat iallfall… God helg! :)

  2. Det er veldig godt! Jeg har ofte oppi litt råkakao og lager en slags sjokoladekrem.

    Men jeg ville egentlig bare tipse om at i en del innvandrerbutikker o.l. finner man egne bokser med "coconut cream" – dvs bare det laget som legger seg på toppen i kokosmelkboksene. :)

  3. Jøsses, er det dét som er kokoskrem altså? Jeg har sett kokoskrem i noen matvarer, aldri skjønt hva det skulle være ;)

  4. Såpass! Hørtes himmelsk ut! Prøv forresten kokosmelken fra Ica hvis du har det travelt med kremen! Der er vannet og "det tjukke" avskilt i boksen:)

  5. Genialt asså! Lurer på hvordan denne kremen er i kakao…hmm, skal prøves :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *