Sjokoladetrøfler

Det ligger flere oppskrifter på godiskuler/sjokoladetrøfler her i bloggen, og det er nok fordi det er en av mine favoritter når det gjelder sunn og herlig godis. Og så er de jo så enkle å lage!

Disse brownietrøflene til Silje er kjempegode, men siden de inneholder palmesukker har jeg testa litt og funnet en oppskrift jeg synes smaker like godt, men som er uten palmesukkeret. De lagde jeg tidligere i dag, har smakt på noen og sparer resten til jeg får besøk i morgen, av min bestevenninne som er hjemme en liten tur. Hun bor langt unna dessverre, så jeg gleder meg sånn til å se henne!Tenkte jeg skulle prøve å få tid til å lage noe sjokolade i kveld også. Hun er ekstremt skeptisk til mitt nye, sunne kosthold så må jo lage noe godis for å prøve å overbevise henne;)

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler
1 dl mandler
10 små dadler el. 5 store
5 ss kakaopulver
1 ss lucuma
1 ss mesquite
1 ss yaconpulver
4 ss kokosolje
1 krm stevia
1 krm salt

– Ha mandler (eller andre nøtter hvis du vil) i en food processor og knus dem til ganske små biter
– Ha i resten av ingrediensene og blend til alter blandet, men ikke kjør det alt for lenge.
– Rull til kuler og rull dem i kakao før du setter i kjøleskap eller frys til kjøling.

Her skal du få to lure tips også!
– Jeg legger matpapir på et fat og legger kulene oppå der, så slipper du at de evt. klistrer seg til fatet
– Når jeg ruller i kakao så lager jeg først alle kulene og legger dem på matpapiret på fatet. Deretter strør jeg noen teskjeer kakao over kulene og beveger på fatet så kulene ruller rundt i kakaoen. Da slipper du å rulle hver eneste kule for seg selv:) Smart! Strø evt. over mer kakao og rull mer hvis du trenger det.

Anbefaler alle å prøve disse, de er skikkelig gode!:)

Anita

5 Comments

  1. Hei hei!

    Jeg har hverken lucuma eller yaconpulver, er det noe annet jeg kan erstatte dem med?

  2. Jeg prøver low carbo diett om dagen, men sliter med å holde meg unna godter. Inspirert av din oppskrift som jeg fant på VG igår tok jeg meg en tur i helsekost forretningen idag. Jeg har skjeldent noen ærend der til vanlig og jeg har aldri prøvd raw food eller super food tildigere. De hadde ikke mesquite og lucuma så jeg måtte utelate det, men fulgte oppskriften i øvrig. Jeg har rullet et fat med runde små kuler som står til kjøling i kjøleskapet nå. Etterpå skal de rulles i kakao. Jeg er spent, men har smakt på røren og det lover godt! :) Er det bevist at dette er sundt? Dersom de virkelig ikke inneholder noe særlig med karbohydrater så skal jeg prøve flere oopskrifter!

    • Sunt er det, etter min mening i hvert fall :) Men dadler inneholder jo en god del karbohydrater, så vet ikke om dette er lavkarbomat??

  3. Godt poeng. Men det er sikkert bedre å sprekke med noen superfood trøfler enn en pose seigmenn i alle fall! :)
    Nå har jeg for øvrig prøvd å lage disse i flere varianter – med gojibær, kokos og sesamfrø i forskjellige kombinasjoner og de blir utrolig gode. Min syv år gamle sønn elsker dem. Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig, men det kan vel ikke være dårligere å gi ham disse trøflene enn å gi ham en vanlig frukt, eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *