Brownietrøfler aka sjokoladegodiskuler

Vi lagde sjokoladetrøfler i går og tok med til foreldrene mine som lørdagsgodis. Oioioi så gode de var! Jeg lagde dobbel porsjon og vi spiste opp alt sammen… :)


 Brownie trøfler aka. sjokolade godiskuler
  • 1 dl mandler
  • 10-12 små, myke dadler
  • 5 ss rått kakaopulver
  • 2 ss lucuma pulver
  • 2 ss kokossukker/lønnesirup ( kan sløyfes)
  • 3 ss extra virgin kokosolje
  • 1 ss maca
  • 1/2 ts havsalt eller himalayasalt
  • 1/2-1 ts vaniljepulver

Tips! Vil du ha mørkere sjokoladesmak tilsetter du bare 1-2 ss mer kakaopulver og dropper lucuma pulveret som mildner smaken. Og synes du de er for mørke kan du erstatte 1-2 ss kakao med lucuma:) Kokossukker/lønnesirup kan du droppe dersom du vil ha de sunnere, dette er luksusvarianten.

– Kjør først mandler i food processoren til grov melkonsistens. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Du ser det ved at deigen blir til en ball i maskinen. Rull til kuler i ønsket størrelse. Du kan også trykke ut «deigen» som en vanlig firkantet brownie og skjære i biter, eller evt. bruke muffinsformer av silikon for å forme dem. De kan spises med en gang, men vi synes de blir aller best dersom man setter de kjølig en liten stund i kjøleskapet. Da får de satt seg litt og er ikke så bløte og klissete. Bruk fryseren om du har dårlig tid;)

Hvis du vil rulle kulene i noe (slik som på bildet) blander du 50/50 rått kakaopulver og lucuma. Du kan også dyppe dem i rå sjokolade, eller bare nyte dem som de er. Det blir ofte mye gris med pulver utenpå med små barn i huset, så disse lager vi oftest uten å rulle dem i noe;)

Disse munnfullene får en herlig smak som ligner på sjokoladekake/brownie, bare enda bedre siden det både er sunt og smaker supergodt. 


Disse burde du virkelig prøve!

Anita

One Comment

  1. Hurra! Ja ikke sant de var GODE??? :-) Jeg laga i går jeg også, spiste halvparten før jeg dro på vors, og resten til frokost i dag, hihi. Helg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.